Odvážné róby, nespoutaný tanec. Američanky to v Minsku pořádně rozbalily!

- Tomáš Macák

Fed Cup nabízí špičkový tenis, ale také ženskou krásu. Ta se vždy naplno ukáže na slavnostním večírku, který celé události předchází. Oba finálové tábory zvolily v běloruské metropoli velmi slušivé oděvy, ale odvážněji se prezentovaly Američanky. Ty si celý večer, stejně tak jako Bělorusky, užívaly a došlo i na tanec. Zábava už ale nyní skončila. Páteční los stanovil finálový program, který zahájí americká jednička Vandewegheová proti 87. hráčce světa Aljaksandře Sasnovičové.

Za posledních 13 let se z fedcupové trofeje radovaly jen tři země. Itálie, Rusko a nejvíckrát, pětkrát, Česká republika. Dominance těchto států bude letos přerušena. Superfavoritky ze Spojených států budou chtít vybojovat osmnácté vítězství v týmové soutěži. V cestě jim stojí mladý tým Bělorusek. Americká kapitánka Rinaldiová má dispozici hráčky, které letos předváděly oslňující výkony. A stejně tak oslňující byly odvážné róby, ve kterých Američanky dorazily na slavnostní večírek.  

To Bělorusky zvolily konzervativnější, ale rovněž velmi povedený model, ve kterém všechny zářily.

O víkendu čekají na hráčky vypjaté duely náročné po fyzické i psychické stránce. Tenistky tak během akce, která předcházela finálovému klání, upustily páru a dobře se bavily. Úsměvy rozdávaly na všechny strany a předvedly také tanečky.

Nyní už je ale čas jen na tenisovou přípravu. Silné Američanky se mohou spolehnout především na Coco Vandewegheovou, světovou desítku, která letos na US Open dokráčela až do semfinále. Turnaj na americkém betonu překvapivě vyhrála její kolegyně z fedcupového týmu Sloane Stephensová. Ta se letos k tenisu vracela po dlouhodobém a komplikovaném zranění. 

Celý finálový víkend byl během pátku rozlosován. Boj o fedcupový pohár začne zápasem domácí Bělorusky Sasnovičové proti Coco Vandewegheové. 

Sobotní program
1. zápas: Aljaxandra Sasnovičová (BLR) - Coco Vandewegheová (USA)
2. zápas: Aryna Sabalenková (BLR) - Sloane Stephensová (USA)

Nedělní program
3. zápas: Aryna Sabalenková (BLR) - Coco Vandewegheová (USA)
4. zápas: Aljaxandra Sasnovičová (BLR) - Sloane Stephensová (USA) 5. zápas: Vera Lapková, Lidzija Marozavová (BLR) - Alison Riskeová, Shelby Rogersová (USA)