Jedno RF na záda, prosím! Fanoušek si nechal vytetovat Federerovy iniciály

- Jan Havlovic

Oddanost tenisových fanoušků ke svým idolům nezná mezí. Názorným příkladem budiž Rakušan Manuel Baier, který si po lednovém triumfu Rogera Federera na Australian Open nechal na svá záda vytetovat iniciály devatenáctinásobného grandslamového šampiona. „Když jsem Rogera potkal, ukázal jsem mu fotku mého tetování. Byl nadšený,“ popisuje třicetiletý tenisový fanda setkání se svým idolem.

O sportovních fanoušcích se říká, že jsou v dobrém slova smyslu blázni. Pro svůj oblíbený klub či sportovce by udělali často opravdu cokoliv. Právě to platí o třicetiletém Rakušanu Manuelu Baierovi, který je dlouholetým obdivovatelem Rogera Federera. Svou náklonost ke švýcarskému tenistovi zvěčnil také na svém těle, když si Federerovy iniciály nechal vytetovat na svá záda.  

I v tomto příběhu hraje důležitou roli sázka s kamarády. „Před lety jsem svým přátelům řekli, že pokud Roger Federer znovu vyhraje grandslam, nechám si udělat tetování,“ cituje Manuela Baiera deník Tages Anzeiger.

Po Federerovo fenomenálním triumfu na letošním Australian Open tak třicetiletému Rakušanovi nezbývalo nic jiného, než navštívit nejbližší tetovací studio. Na svá záda si nechal vytetovat Federerovy iniciály a pod to heslo „Chume jetze“. Tímto výrazem se švýcarský tenista povzbuzuje ve vypjatých momentech při zápasech.

V minulém týdnu se Baierovi splnil dlouholetý sen, když se na turnaji v Basileji osobně setkal se svým idolem. „Když jsem ho potkal, ukázal jsem mu fotku mého tetování. Byl mile překvapený a nadšený,“ líčil Baier setkání na turnaji Swiss Indoors.

Ozdobí Rakušan své tělo dalším tetováním při případném dvacátém grandslamu Rogera Federera? „Pokud se tak stavu, vymyslím něco speciálního,“ slibuje Manuel Baier.