ATP

Tenistův trenér se na oslavu svlékl. Jeho svěřenec je v Paříži už ve finále

- Radek Štohl

Filip Krajinovič si na Masters v Paříži zahraje o titul! Srbský tenista v semifinálovém duelu porazil Johna Isnera 6:4, 6:7(2), 7:6(5) a poprvé v kariéře tak bude bojovat o trofej z "1000". Krajinovičův trenér oslavil postup na tenisové poměry celkem netradičně – svlečením trika. Pětadvacetiletý Krajinovič se o titul v neděli utká s Američanem Jackem Sockem.

Letošní závěrečný Masters roku nepřestává překvapovat. Filip Krajinovič, kterému momentálně patří sedmasedmdesátá příčka, se do hlavní soutěže dostal po úspěšné kvalifikaci. Mezi elitou pařížského turnaje porazil Japonce Sugitu či Sama Querreyho. Do čtvrtfinále poté díky odstoupení Nadala nemusel vůbec zasáhnout. Jeho další zápas na podniku měl však být pro něj konečnou. Na druhé straně dvorce totiž stál John Isner.

V boji o postup do semifinále mohl mít od začátku lépe nakročeno právě Isner. Americký tenista ovšem ve druhém gemu nedokázal postupně využít tři brejkboly a tak o tři hry později byl přímým účastníkem toho, jak mu Krajinovič bere servis. Do konce setu hráči na svých servisech již dominovali, úvodní sadu tedy vyhrál Srb v poměru 6:4.

Druhé dějství bylo jen ve znamení skvělých výkonů na podání, během dvanácti her se pouze outsider zápasu dostal v pátém gemu jednou na shodu. Brejkbol získat nedokázal a o osudu setu tudíž musel rozhodnout tie-break. Do zkrácené hry lépe vstoupil Američan, který vedl již 5:0 a jelikož při svém servisu neztratil jediný míček, šli tenisté do třetího setu.

Hned v úvodním gemu rozhodující sady vedl Krajinovič již 40:0. Slibné vedení však ztratil a celkem pětkrát se musel obávat, aby soupeř ze shody nevytěžil brejkbol. Srbský hráč nakonec gem uhájil. Větší rozruch nastal opět až v devátém gemu, kdy Isner měl šanci na brejk, svoji jedinou šanci v setu ale nevyužil. Tenisté následně pokračovali ve výborných představeních na servisech a podruhé v zápase tak nastal tie-break.

Ve zkrácené hře získal Isner okamžitě minibrejk a zdálo se, že utkání má ve své moci. Za stavu 4:2 však nezvládl práci na síti. Jelikož se to opakovalo i za stavu 5:5, podával mladší z hráčů na vítězství v duelu. Krátce po úspěšném servisu zahrál rychlý forhendový winner k lajně, aby poté vypětím sil ulehl na zem. Poprvé v kariéře se totiž probojoval do finále Masters. V něm vyzve favorizovaného Jacka Socka, který si v semifinále poradil s Francouzem Benneteauem 7:5 a 6:2.

Jak divoce oslavil v sobotu postup Krajinoviče jeho trenér, můžete vidět zde.

Bujará radost trenéra Krajinoviče po postupu do finále!

Semifinále dvouhry
Filip Krajinović (SRB) - John Isner (USA, 9.) 6:4, 6:7(2), 7:6(5)

Jack Sock (USA, 16.) - Julien Benneteau (FRA) 7:5, 6:2