Kde domov můj? Federer prozradil, kde se chce po kariéře usadit

- Jan Havlovic

Roger Federer stráví v průběhu celého roku ve Švýcarsku jen pár týdnů, avšak na svou rodnou zemi ani po letech nezanevřel. Ba naopak, s rodinou bydlí v horách poblíž Zurichu. Na stejném místě by se rád usadil také po konci své aktivní tenisové kariéry. „Nemyslím si, že budeme žít v Basileji. Lenzerheide je náš domov,“ prozradil devatenáctinásobný grandslamový vítěz.

Celé dětství strávil v Basileji. Do svého rodného města se vrací především na konci října, kdy se zde koná tradiční turnaj Swiss Indoors. Na domácí půdě se mu daří náramně, když zde hned osmkrát slavil titul. Jeho domov je nyní o 200 kilometrů dál v horské vesničce Lenzerheide. „To je teď nyní můj domov," říká Federer. 

„Když mám možnost, zajedu se do Basileje podívat za svou sestrou Dianou a mými rodiči,“ prozrazuje Švýcar, který se do Lenzerheide přestěhoval především kvůli své ženě Mirce, neboť její rodina žije právě v této horské vesničce.

Roger Federer se netají svou velkou nákloností k fotbalovému klubu FC Basilej. „Rád bych jejich zápasy navštěvoval častěji, ale je těžké to skloubit při tenisové kariéře,“ posteskl si švýcarský tenista. „Ale až ukončím kariéru, bude to jiné. Mám koupený apartmán v centru města,“ prozradil Federer v rozhovoru pro deník Basler Zeitung.

Švýcarská legenda má v Bielu a v německém Halle po své osobě pojmenovanou ulici – „Roger Federer Allee“. Ve svém rodném městě však nikoliv. „Byla by to pro mě velká pocta, ale pokud se to nestane, nebudu z toho dělat vědu,“ dodává závěrem Federer. 

 

???

Příspěvek sdílený Roger Federer (@rogerfederer),Zář 14, 2016 v 1:21 PDT