Potvrzeno! Tenisoví fanoušci se konečně dočkají nové hry

- Filip Lefenda

Po dlouhých sedmi letech spatří světlo světa licencovaná tenisová hra. Majitelé herních zařízení se jich dočkají na jaře roku 2018. Tennis World Tour – jak se hra jmenuje – přinese zábavné herní módy i nespočet známých hráčů.

První trailer zveřejnila v Paříži na svém herním týdnu firma Sony. V klipu zatím nejsou viděny konkrétní obličeje hráčů, je z něj však zřejmé, že ústředními postavami jsou devatenáctinásobný grandslamový vítěz Roger Federer a francouzský šoumen Gael Monfils.

Tvůrci ze studia Breakpoint slibují nejen tyto dva, ale až třicítku licencovaných tenisových profíků. Konkrétní seznam hráčů dosud není znám, z dřívějších výstupů je ale jisté, že se ve hře objeví i Rafael Nadal či Angelique Kerberová, ovšem i někteří veteráni.

Tennis World Tour navazuje na Top Spin 4 z roku 2011. Dosud nejlepší tenisová hra vzešla z dílny českých vývojářů 2K Czech. Dobrou zprávou je, že velká část z nich se podílí i na právě připravované novince.

Té se majitelé Playstationu 4 dočkají jako vůbec první tenisové simulace po dlouhých sedmi letech, a sice na jaře roku 2018. Hra vyjde rovněž pro konzoli Xbox One, Nintendo Switch a PC, zde však zřejmě bude nutno čekat trochu déle než v případě herního zařízení od Sony.