VIDEO: Džumhur odflákl výměnu, přesto získal bod. Nemůžu hrát, jak chci? ptal se zlostně

- Jan Havlovic

Kuriózní situace byla k vidění v osmifinálovém duel turnaje ve Vídni v duelu Jo-Wilfrieda Tsongy s Damirem Dzumhurem. Bosenský tenista prohrával v rozhodujícím setu již 1:5 a nejspíše se již viděl v šatně. Zbývalo však ještě dohrát zápas. Dzumhur tak odflákl return a pomalým krokem mířil na druhou stranu dvorce. Tsonga však nabídnutou šanci nevyužil a poslal míček do sítě. Dzžumhur se následně dohadovat s umpirovým, který bosenskému tenistovi udělil napomenutí.

Bez práce nejsou koláče. Tohle rčení vyvrátil Damir Džumhur při svém osmifinálovém duelu turnaje ve Vídni. Jeho return ze začátku sedmého gemu třetího setu byl na úrovni začínajícího rekreačního tenisty. Poté pomalým krokem s nezaujatým výrazem mířil na druhou stranu kurtu. Jenže Tsonga míček zkazil a poté se zlostně díval směrem k rozhodčímu a prohodil cosi ve francouzštině.

Od Džumhura to opravdu nebylo příliš fair-play. Bosenský hráč nevyvinul ani minimální snahu udržet se ve výměně. Od umpirového dostal napomenutí, avšak vehementně se bránil. „Co jsem udělal špatně? Nemůžu hrát tak, jak chci? Musím hrát podle toho, co řeknete vy?“ ptal se rozzlobený Džumhur.

Situace se pochopitelně nelíbila ani Tsongovi, který si poté s Džumhurem vše vysvětloval po konci zápasu. Francouzský tenista řešil vše v klidu, avšak Džumhur byl pořádně rozladěný i po konverzaci s Tsongou. Francouz nakonec vyhrál osmifinálový zápas po dramatickém průběhu 6:7(5), 7:6(7), 6:1. 

Video inkriminované výměny najdete ZDE