Mince už po rozhodčích házet nebudu, slibuje Daniil Medveděv

- Tomáš Kopecký

Nejdříve překvapil vítězstvím nad Stanem Wawrinkou, o dva dny později se zase neslavně proslavil tím, že na umpirového rozhodčího hodil po prohraném zápase mince. Už tehdy zpytoval svědomí: „Měl jsem horkou hlavu a udělal špatnou věc. Moc se omlouvám,“ oznamoval hned po zápase. Ruský mladík tehdy obdržel pokutu, která v přepočtu činila více než 300 tisíc korun. Nyní se v rozhovoru pro GoTennis.ru k této situaci vrací.

„Nechci platit pokuty nebo si u fanoušků dělat špatnou reputaci. V té chvíli jsem se jen prostě nedokázal ovládat. Už to nemohu vrátit zpátky,“ lituje se 67. hráč světového žebříčku. Nyní by měl být proti těmto situacím odolnější. Do svého týmu si totiž najal psychologa, který s ním pravidelně pracuje a pomáhá mu držet nervy na uzdě. „Věřím, že mi to výrazně pomohlo. Jak sami vidíte, už jsem poté žádný problém neměl a určitě ani mít nebudu,“ tvrdí sebejistě Medveděv.

Semifinalista travnatého turnaje v Melbourne se zároveň vyjádřil i k novému formátu Davis Cupu, který má podle něj velkou budoucnost. „Jsem jednoznačně pro. Davis Cup je velmi důležitý a specifický turnaji, kde jste na kurtu společně se svým týmem. Myslím si, že s tímto pravidlem to bude rychlejší a zajímavější pro diváky,“ oznamuje vyhlášený bouřlivák. Zároveň však dodává: „I kdyby byla pravidla jakákoliv, vždy budu rád reprezentovat,“ říká hrdě.

Daniil Medveděv se v závěru sezony představí na turnaji Next Gen ATP Finals, který se koná v italském Miláně a nastoupí zde 8 nejlepších hráčů, kteří se nacházejí ve věkové kategorii do 21 let.