Z kurtů ji vyhnali sázkaři, po depresích se Marinová vrací zpět. Chci být zase šťastná, přeje si

- Filip Lefenda

Po téměř pěti letech se na soutěžní kurty vrací Rebecca Marinová. Šestadvacetiletá Kanaďanka ukončila v únoru roku 2013 kariéru z důvodu depresí, k nimž přispívala i šikana na sociálních sítích. Nyní figuruje bývalá 38. hráčka světa na seznamu přihlášených pro nadcházející turnaje ITF v Saguenay a Torontu.

„Jsem nadšená, že jsem zpátky a mohu hrát na turnajích v Kanadě, kterých jsem se během své kariéry už tolikrát zúčastnila,“ netajila radost z návratu v rozhovoru pro Tennis Canada. Na tenis přitom nemá úplně nejlepší vzpomínky. Podobně jako mnoho ostatních hráčů a hráček se totiž i ona stala na sociálních sítích obětí zhrzených sázkařů. V "lepším" případě si utahovali z její hmotnosti, někteří ale zašli ještě dále, když Kanaďance vyhrožovali smrtí.

S depresemi se však vítězka pěti turnajů kategorie ITF začala potýkat už dříve, nenávistné zprávy poté byly jen jakousi poslední kapkou. A tak si řekla dost a dala tenisu sbohem. Nyní se plná elánu vrací. „Rozhodla jsem se před několika měsíci, trénovat jsem začala první týden v září,“ líčila detaily kolem svého comebacku.

„Jde sice o velmi krátkou dobu, ale dělám to proto, že mě to baví,“ má jasno hráčka, která v singlovém žebříčku figurovala nejvýše před šesti lety na 38. pozici. V roce 2011 si tehdy v Memphisu zahrála i své jediné finále na okruhu WTA, leč neúspěšně. Na grandslamové úrovni došla nejdále do třetího kola Roland Garros.

„V tuto chvíli si nedávám žádné žebříčkové ani výsledkové cíle,“ zůstává po dlouhé pauze bez tenisu při zemi. „Zkrátka si chci zahrát a užít si vše v trochu jiném rozpoložení, než ve kterém jsem byla předtím,“ připomíná těžké časy, s nimiž se v minulosti potýkala. „Momentálně je pro mě důležité to, že mohu znovu hrát. Chci být zaše šťastná,“ dodává Marinová. 

Domácí podnik v Saguenay, který Marinová v roce 2010 jako první a dosud jediná Kanaďanka vyhrála, startuje 23. října, Toronto přijde na řadu o týden později. Oba turnaje jsou dotovány částkou 60 tisíc amerických dolarů.