VIDEO: Del Potro upadl na operované zápěstí. Cítil jsem, že je zle, přiznal

- Jan Vojkůvka

Juan Martin Del Potro má ve své kariéře velkou smůlu na přetrvávající problémy se zápěstím. Když už to vypadalo, že konečně může hrát naplno, tak ani letošek jeho zdraví zrovna nepřidá. Na turnaji v Šanghaji sice postoupil do semifinále, ale během čtvrtfinále se Srbem Troickim nešťastně upadl na své levé zápěstí, které bylo v minulosti už třikrát operováno.

„Nevím, jak na tom mé zápěstí je,“ řekl po utkání Del Potro. „Jak jsem padal, dal jsem pod sebe ruku a cítil jsem, že se v tu chvíli stalo něco špatného, že je zle. Sice jsem hrál dál a zkusil zápas dohrát, ale mohl jsem dělat jen slajzy. Musím na vyšetření a počkat, co doktoři řeknou,“ upozornil Del Potro.

Argentinec sice Troickiho porazil po setech 4:6, 6:1, 6:4, ale závěrečné gemy zápasu byly viditelně opatrné. Del Potro nemohl hrát svým oblíbeném obouručním bekhendem a situaci zachraňoval obíháním do forhendu.

Jeho zdevastované zápěstí, se kterým má problémy od roku 2010, rozhodně nebylo v pořádku a sám Del Potro si není jistý tím, jestli zvládne na turnaji pokračovat. „Mám trochu obavy, ale také vím, jak si s takovými věcmi poradit. Uvidím, co mi doktoři řeknou a pak udělám rozhodnutí o dalším zápase. Samozřejmě bych rád hrál, ale uvidíme, co bude.“

Del Potro upadl na své zápěstí v průběhu pátého gemu třetí sady a musel si vzít přestávku na ošetření. Pozdější vyšetření naštěstí ukázalo, že zápěstí má jen pohmožděné a byly vyloučeny horší problémy. „Trochu cítím bolest, ale ne moc velkou, což může být dobrým signálem,“ potěšilo argentinského tenistu.

Zda ale nastoupí do semifinále proti Rogeru Federerovi se bude teprve rozhodovat.