Osobně tě zabiju! Díky za podporu, reagoval Groth na výhrůžky

- Jiří Vachtl

Sam Groth čelil v minulých dnech po smolně prohraném utkání ve Fairfieldu výhrůžkám anonymních sázkařů. Ti mu na Instagramu psali vzkazy, ve kterých australskému tenistovi hrozili smrtí. Groth si z toho však nic nedělal, výhrůžky zveřejnil a přes Twitter všem anonymním sázkařům ironicky poděkoval za podporu.

Groth nastoupil v úterý k zápasu prvního kola na challengeru ve Fairfieldu. Jeho souboj s žebříčkově hůře postaveným Američanem Noahem Rubinem zamířil po setech 4:6 a 6:3 do rozhodující třetí sady. V té si oba hráči dlouho drželi svá podání. Rozhodnutí přišlo až za stavu 6:5 pro Američana, kdy Groth při svém servisu neunesl tíhu okamžiku, zaznamenal tři dvojchyby a utkání tak prohrál 5:7.

Po zápase se na jeho Instagramu objevilo několik komentářů od frustrovaných sázkařů, kteří Grothovi vyhrožoval smrtí. „Tři dvojchyby v poslední hře, dvanáct v celém zápase. Víš co? Právě sis objednal vlastní smrt! Přijdu a osobně tě zabiju,“ vyhrožoval tenistovi jeden ze sázkařů. Uživatel Instagramu s nickem „silencespeaksnothing“ vzápětí dodal, že až tento týden skončí, bude už Australan po smrti. Groth si však z výhrůžek velkou hlavu nedělal, a naopak všem sázkařům vtipně poděkoval za podporu.

Výhrůžky smrtí ze strany sázkařů nejsou pro tenisty ničím novým. Se stejnými problémy se v minulosti potýkala řada hráčů. Veřejně na tyto fanoušky upozornila i Barbora Strýcová, která v červnu letošního roku publikovala na svém Facebooku dlouhý příspěvek, v němž tyto incidenty popisovala.