WTA

Turnaj mistryň je kompletní. Poslední volné místo zabrala Garciaová

- Jiří Vachtl

Caroline Garciaová se s definitivní jistotou stala poslední účastnicí letošního Turnaje mistryň. Francouzská tenistka si dvouhru na závěrečném turnaji v Singapuru zahraje poprvé v kariéře. Garciaová tak bude první Francouzkou na Turnaji mistryň od roku 2006.

Závěrečný Turnaj mistryň zná kompletní obsazení. Garbině Muguruzaovou, Simonu Halepovou, Karolínu Plíškovou, Elinu Svitolinovou, Venus Wiliamsovou a Jelenu Ostapenkovou dnes doplnila Caroline Garciaová. K oficiální jistotě kvalifikace jí pomohla Johanna Kontaová, která se kvůli zranění levé nohy odhlásila z turnaje v Moskvě. Britská tenistka tak ztratila i poslední teoretickou šanci, aby ještě Garciaovou v žebříčku Race to Singapore předběhla.

Francouzská tenistka se ovšem do Singapuru probojovala hlavně díky skvělému závěru sezony, kdy ovládla čínské turnaje ve Wuhanu a Pekingu. To Garciaové přineslo do žebříčku Race to Singapore klíčových 1900 bodů. V celkovém součtu pak nasbírala dohromady 3795 bodů a umístila se na celkovém osmém místě. Francouzská jednička tak nasbírala o 185 bodů více než devátá Johanna Kontaová.

Caroline Garciaová tak navázala na krajanku Amélii Mauresmovou, která si závěrečný podnik sezony zahrála v roce 2006. Bývalá světová jednička dokonce tento turnaj dokázala o rok dříve celý vyhrát.

Francouzská tenistka však nebude v Singapuru úplně poprvé. V loňském roce si totiž na Turnaji mistryň zahrála čtyřhru. Po boku bývalé parťačky Kristiny Mladenovicové přehrály ve čtvrtfinále česko-německý pár Plíšková, Goergeosová. V následném semifinále však už nestačily na Lucii Šafářovou s Bethanií Mattekovou-Sandsovou. Garciaová si s Mladenovicovou zahrála závěrečný turnaj ještě o rok dříve, kdy však skončily s bilancí jedné výhry a dvou porážek už ve skupině.