VIDEO: Obdivuhodné! Dimitrov roztáhl nohy a slavil

- Radek Štohl

Grigor Dimitrov s Ryanem Harrisonem ve středu uchvátili Šanghaj. Ke konci druhého setu v jedné z výměn zahrál Harrison úder s otočkou, aby následně jeho protivník musel u sítě ukázat roznožku, díky které si mohl dojít pro vítězný míček.

Středeční program Masters v Šanghaji měl na programu jedenáct zápasů mužské dvouhry. Hned na úvod dne byl k vidění souboj mezi favorizovaným Grigorem Dimitrovem a Ryanem Harrisonem. Úvodní sadu vyhrál druhý jmenovaný, v následujícím dějství měl však navrch Dimitrov.

Za stavu 5:3 a 15:0 byl Bulhar tři míčky od zisku sady. Zkraje druhé výměny devátého gemu nic nenasvědčovalo tomu, že by hráči měli svým umem pobavit přítomné diváky. Ke konci rozehry však Dimitrov vytáhl skvělý forhendový úder po lajně. Jeho soupeř poté odehrál bekhend, po kterém překvapivě předvedl otočku. Balónek se v té chvíli vracel na druhou stranu kurtu a otřel se o pásku, ze které téměř nechytatelně dopadl do dvorce. Hbitý Dimitrov ovšem míček bedlivě sledoval a fantastickým způsobem ho stačil ještě vrátit zpátky. Harrison se sice k síti rozeběhl, na odehrání balónku však bylo již pozdě.

V dramatickém utkání nakonec zvítězil Dimitrov, který v tiebreaku závěrečného setu odvrátil tři mečboly, aby nakonec ve zkrácené hře vyhrál 8:6. O postup do čtvrtfinále se Bulhar střetne se Samem Querreym.