Tým Evropy vyrazil v Šanghaji na společnou večeři. Federer postrádal Berdycha

- Jiří Vachtl

Tým Evropy drží i po skončení Laver Cupu nadále při sobě. V takřka kompletní sestavě se sešli při společné večeři na turnaji v čínské Šanghaji. Jediným, kdo na setkání vítězného týmu letošního Laver Cupu chyběl, byl Tomáš Berdych. To neuniklo pozornosti Rogera Federera, který využil příležitosti a hned jej přes Twitter pozdravil.

Roger Federer, Rafael Nadal, Marin Čilič, Dominic Thiem, Alexander Zverev, a kapitán Björn Borg – taková byla sestava při pondělní večeři před turnajem v čínské Šanghaji. Tým Evropy se na ní sešel dva týdny po svém triumfu v premiérovém ročníku Laver Cupu.

Jediným hráčem, který na týmové večeři chyběl byl Tomáš Berdych. Českého tenistu trápí blíže nespecifikované zdravotní problémy, kvůli kterým se z turnaje v Šanghaji musel odhlásit. Berdych se ze svého posledního turnaje v čínském Pekingu vrátil zpátky domů a o společnou večeři tak přišel.

Český tenista patrně nejvíce chyběl Rogeru Federerovi. Devatenáctinásobný grandslamový šampion si totiž na Berdycha hned vzpomněl na svém twitterovém účtu, kde jej pozdravoval a řekl, že mu drží místo. Švýcarská legenda také prozradila, že na večeři už spřádali plány, jak příští rok znovu vyzrát na Tým Světa.

Příští ročník Laver Cupu se odehraje od 21. do 23. září v americkém Chicagu. Dějištěm celé akce bude hala United Center, kde své domácí zápasy běžně hrají hokejisté Chicago Blackhawks či basketbalisté Chicago Bulls. Sami tenisté očekávají bouřlivou atmosféru, tribuny haly totiž pojmou až 23 500 diváků.