VIDEO: Federer se rozjel! Na dvorci tančil s Mickey Mousem a dětmi

- Jan Vojkůvka

Švýcarský tenista Roger Federer se vrátil do Šanghaje, oblíbené čínské destinace, aby zde vstoupil do závěrečné části letošní sezony. Ještě, než se ale světová dvojka vrhne do práce, užila si společně s čínskými diváky netradiční vystoupení. V hlavní roli byl pak sám Federer, pár čínských dětí a postavičky z Mickey Mouse.

Vítěz turnaje z roku 2014 se šanghajskému publiku představil v dost netradiční roli. Zatímco po většinu času na dvorci létá ze strany na stranu a trefuje své pověstné forhendy a bekhendy, tentokrát se z něho stal tanečník. A Federer netančil s nikým jiným než se slavným Mickey Mousem.

Tempo dvou tanečníků se snažily zachytit také přítomné čínské děti, které Federerovi a Mickey Mouseovi zdatně sekundovaly. A účel, kterým byla zábava, toto vystoupení zcela naplnilo.

Federer, který od US Open hrál v září pouze premiérový Laver Cup, se do turnajového kolotoče na okruhu ATP vrátí v Šanghaji po měsíční pauze a v prvním kole bude mít volný los. V tom druhém se potká buď s Argentincem Diegem Schwartzmanem nebo s některým z úspěšných kvalifikantů.