Rebel Kyrgios v Pekingu porazil Zvereva. Ve finále vyzve Nadala

- Marek Janoš

Ve dvou setech porazil Nick Kyrgios v Pekingu německého tenistu Alexandera Zvereva 6:3 a 7:5. Australan tak postoupil do finále, ve kterém se potká v neděli s Rafaelem Nadalem.

Nick Kyrgios má vynikající formu, kterou v čínském Pekingu potvrdil také proti Alexanderu Zverevovi. Toho porazil ve dvou setech 6:3 a 7:5. Klíčové momenty jinak vyrovnaného zápasu přišly vždy na konci setu. Kyrgios si byl jistý na podání, soupeři nabídl jen jedinou možnost k brejku a sám využil dvě možnosti ze šesti.

Nejdřív Kyrgios sebral za stavu 4:3 soupeři podání, když zužitkoval teprve druhý breakball v zápase. Set poté snadno dopodával.

Také ve druhém setu byl Kyrgios maximálně efektivní na podání a Zverevovi nenabídl jedinou možnost k brejku. Nicméně druhý set byl dlouho velmi vyrovnaný, a to až do stavu 5:5, kdy Zverev ztratil podání a v následujícím gemu Kyrgios proměnil hned první matchball.

Australský divočák potvrdil svou vynikající formu, se kterou do Číny přicestoval. V cestě do finále zatím ztratil jediný set.