Pocta pro Nadala! Ve Španělsku po něm pojmenují ulici

- Jan Havlovic

Velké pocty se dočká Rafael Nadal. Jméno legendárního tenisty ponese jedna z ulic ve španělském městě Valladolid, který leží severně od Madridu. O přejmenování ulice rozhodla v minulých den rada tohoto města.

Leckterý tenisový fanoušek jistě doufal, že jméno Rafaela Nadala ponese jedna z ulic na jeho rodné Mallorce. Představitele tohoto španělského ostrova však předběhli radní třistatisícového města Valladolid, kteří odhlasovali přejmenování „Ulice Rectora Luise Suareze" na „Ulice Rafaela Nadala".

Rada tohoto města, které leží na soutoku řek Pisuerga a Esgueva, chce tímto krokem vzdát hold šestnáctinásobnému grandslamovému šampionovi. Toto gesto názorně ukazuje, jak moc je Rafael Nadal ve Španělsku populární.

Nadal nebude prvním tenistkou, kterému se podobné pocty v novodobé historii dostane. Radní německého města Halle se v roce 2013 rozhodli, že jednu z ulic pojmenují po Švýcaru Rogeru Federerovi. O tři roky později se přidal také švýcarský Biel, a tak v obou městech najdeme „Roger Federer Allee".