Zoufalý Becker chce prodat wimbledonské trofeje. Dluží desítky milionů eur

- Jan Vojkůvka

Bankrot, který byl Borisi Beckerovi deklarován v červnu, byl pouze špičkou ledovce. Problémy šestinásobného grandslamového šampiona jsou podle informací německého magazínu Stern mnohem větší. Německá legenda měla údajně v jednu chvíli dlužit až 61 milionů eur. Becker nyní svou špatnou finanční situace hodlá řešit i prodáním svých tří wimbledonských trofejí.

K zoufalému kroku dovedla vítěze Wimbledonu z let 1985, 1986 a 1989 situace, v níž čelí, že mu bude zabaven osobní majetek včetně nemovitostí. Kromě wimbledonských pohárů chce dát do aukce také čtvery luxusní hodinky.

Devětačtyřicetiletý Becker doufá, že trofeje dokáže prodat za 1 milion liber. Zdroje blízké Beckerovi uvádí, že bývalý tenista potřebuje co nejrychleji získat hotovost a prodej trofejí se zdá být nejrychlejší cestou.

Becker, který si čistě jen tenisem vydělal více jak 25 milionů dolarů, nestačil splácet své dluhy společnosti Arbuthnot Latham & Co, od které si od října 2015 napůjčoval nezveřejněný obnos peněz. Na základě toho mu byl v červnu deklarován bankrot. Avšak podle magazínu Stern se nejednalo o jediné dluhy, které Becker měl a má.

Bankrot byl totiž vyhlášen kvůli částce přes 4 miliony eur. Což údajně není ani 10 % dluhu, který Beckera zatížil. Podle informací deníku The Sun se přihlásil i bývalý obchodní partner německého tenisty, který dal k soudu pohledávku na více než 35 milionů eur. Pohledávky k Beckerovi pak vede hned dalších 12 věřitelů.

„Výše závazků je naším klientem důrazně odmítána. Soudní přezkum nemůže v tomto ohledu uspět,“ prohlásil Beckerův právník Christian-Oliver Moser, který ale sám uplatňuje vůči Beckerovi pohledávku ve výši 20 tisíc eur.

Bývalý tenista nyní musí doufat, že se mu podaří plánovaná aukce, s jejíž pomocí chce umořit část dluhů a získat tolik potřebný čas na další kroky.