Zvereva čeká mistrovský dvojboj. Po Miláně se kvalifikoval i do Londýna

- Jan Vojkůvka

Turnaj mistrů v Londýně zná svého třetího účastníka. Stal se jím německý mladík Alexander Zverev, který na základě průběžného hodnocení ATP Race to London dosáhl na dostatečný počet bodů a v Londýně nebude scházet. Dvacetiletého tenistu tak čeká na konci sezony mistrovský dvojboj, když si kromě Londýna zahraje i na Turnaji mistrů do 21 let v Miláně.

Mladík s ruskými kořeny doplní na londýnském ATP Finals Španěla Rafaela Nadala a Švýcara Rogera Federera. Oproti svým zkušenostmi ošlehaným kolegům však bude plnit především roli benjamínka. V Londýně ho totiž čeká premiéra.

Němec Alexander Zverev prožívá přelomovou sezonu. Když na konci minulé sezony držel 24. místo na žebříčku a na kontě měl titul z Petrohradu, hovořilo se o vycházející hvězdě mužského tenisu.

O necelý rok později je z něho světová trojka, v pořadí Race od začátku kalendářního roku drží dokonce třetí příčku a svou sbírku rozšířil o dalších pět titulů. A ne ledajakých. K Montpellieru, Mnichovu a Washingtonu přidal dvě velmi cenné trofeje z Masters v Římě a Montrealu.

Již dříve si pak zajistil také účast na turnaji Next Gen ATP Finals pro hráče do jednadvaceti let. Na speciálním Turnaji mistrů pro hvězdy budoucnosti bude hrát od 7. listopadu, v týdnu, který předchází samotnému vyvrcholení v podobě Nitto ATP Finals.

Zvereva tak ve dvaceti letech čeká unikátní mistrovský dvojboj, který, jak sám už několikrát potvrdil, nechce podcenit. „Jsem z nápadu uspořádat tento turnaj nadšený. Myslím, že ATP dělá skvělou práci, protože máme silnou skupinu mladých hráčů, kteří hrají skvěle a stoupají žebříčkem. Myslím, že to bude velmi zajímavé,“ chválil myšlenku na klání mladých nadějí Němec.

Až v pondělí vyjde nový žebříček, bude mít Zverev také oficiálně zajištěnou kvalifikaci do Londýna.