Zraněný kotník, tři roky bez titulu. Teď Goffin opanoval turnaj v Šen-čenu

- Tomáš Macák

Už začátkem června pro něj, jakožto hráče první světové patnáctky, bylo čekání na titul dlouhé. K tomu všemu se na Roland Garros přidalo zranění kotníku a David Goffin si tak mohl o triumfu v blízké době nechat zdát. V čínském Šen-čenu ale Belgičan s nepřízní osudu skoncoval, když porazil ve třech setech Ukrajince Dolgopolova a získal tak třetí trofej na okruhu ATP.

Pařížské antukové kurty opouštěl v bolestech. Zranění kotníku ho pak pustilo do turnaje v chorvatském Umagu ve druhé polovině července, ovšem ani letní měsíce Belgičanovo čekání na triumf neutnuly.

Až asijská tour přinesla Goffinovi vytoužené ovoce, které Belgičanovi nezrálo už tři roky. Do turnaje v Šen-čenu vstupoval jako druhý nasazený a roli jednoho z favoritů na celkové vítězství potvrdil, když ve finále porazil Alexandra Dolgopolova. „Je to opravdu něco speciálního, protože je vždy ohromně těžké se vracet po zranění,“ řekl pro ATP šestadvacetiletý tenista.

A důvodů k radosti má v poslední době Goffin opravdu hodně. „Vrátit se po zranění, abyste následně mohli postoupit do finále Davis Cupu a pak hned vyhrát svoji třetí trofej, pro mě hodně znamená. Dnes nemohu být šťastnější,“ zakončil Goffin, který vyhrál druhý turnaj na tvrdém povrchu, ačkoliv jeho tenisové dovednosti patří především na antuku.

David Goffin vyrazil za jedním z největších úspěchů posledních let dobře, když si uzmul první set vítězstvím 6:4. Ve druhé sadě byl v tiebreaku lepší ukrajinský tenista. Rozhodující set ale opět patřil Goffinovi, který zápas ukončil se vší noblesou krásným úderem po čáře. Po výhře 2:1 (6:3, 6:7 a 6:3) si tak mohl oddechnout a políbit skleněnou trofej.