VIDEO: Tenista skončil finále v bolestech na zemi. Na pomoc mu přispěchal soupeř

- Jan Vojkůvka

Více než rok a půl čekal Marcos Baghdatis na okamžik, kdy se konečně probojuje do dalšího finále na okruhu ATP. Sice se mu to podařilo v čínském Čcheng-tu, ale na své v pořadí čtrnácté finále bude chtít co nejrychleji zapomenout. Zápas totiž zakončil v bolestech na zemi.

Kypřan Marcos Baghdatis, který poslední turnajový primát slavil v lednu 2010, se v posledních letech ve finálových zápasech spíše trápí a proto byl po postupu do souboje o titul v čínském Čcheng-tu velmi šťastný i kvůli možnosti zabojovat o trofej v utkání s hratelným soupeřem, kterým byl Uzbek Denis Istomin.

Utkání ale nemělo dlouhého trvání. Za stavu 2:3 Baghdatis prohrával 15:30 při svém podání. Po servisu už věděl, že je zle. Letící míček odehrál stranou a vykročil směrem ke své lavičce, kam ale nedošel a v bolestech se svalil na zem. Na vině byla jeho záda, kvůli kterým nebyl dlouho schopný se ani postavit. Jeho soupeř se za ním okamžitě vydal, aby zjistil, co se s ním stalo.

Nakonec přišlo nevyhnutelné a umpirový rozhodčí ohlásil, že utkání kvůli zranění kyperského tenisty pokračovat nebude. Baghdatis se v doprovodu Istomina mezitím dobelhal k lavičce, kde se ve viditelných bolestech usadil.

Vítězem turnaje se tak za netenisových okolností stal Denis Istomin, který získal svůj druhý titul na okruhu ATP.