Wawrinka konečně odložil berle. Snad je už nikdy neuvidím, doufá

- Jan Vojkůvka

Švýcarský tenista Stan Wawrinka udělal další krok za svým návratem k tenisu. Dvaatřicetiletý hráč se na svém twitterovém profilu podělil se svými fanoušky o radost z odložení berlí, které musel užívat od srpnové operace pravého kolene.

„Sbohem, berle... Doufám, že vás už nikdy neuvidím!!“ napsal Wawrinka k fotografii odložených berlí a celý příspěvek doplnil sérií emotikonů, jimiž popsal svůj život z posledních týdnů.

Od operace kolene, která proběhla 15. srpna, dle svého smajlíkového vyjádření pouze spal, jedl fastfoodové jídlo, pil víno a koukal na televizi či do počítače. Až v posledních dnech opět přešel na zdravější potraviny a již brzy, jak sám doufá, začne opět běhat.

Bývalá světová trojka má před sebou ještě pořádný kus práce, než se bude moci vrátit do turnajového kolotoče. Naposledy hrál na začátku července ve Wimbledonu a svůj návrat plánuje na začátek sezony 2018. Pokud vše proběhne podle jeho představ, zahrát by si mohl už první týden nového ročníku, kdy se od 1. ledna konají turnaje v Brisbane, Dauhá a Pune.