To jsem se zmenšil? Berdych dumá nad čínskou záhadou

- Filip Lefenda

Po vítězném Laver Cupu si dala česká tenisová jednička týden volna, nyní už se ale Tomáš Berdych přesunul do místa konání dalšího turnaje. A po příletu řešil úsměvnou záhadu.

Na svůj twitterový účet přidal dvaatřicetiletý tenista zajímavou fotografii. Bez pěti centimetrů dvoumetrový Berdych na ni stojí vyfocen v podjezdu. Na tom by ještě nebylo nic tak zvláštního, kdyby nebyl betonový strop zkrášlen doprovodnou značkou ohlašující povolenou výšku 180 centimetrů.

Český hráč se s trochou nadsázky podělil se svými fanoušky o hádanku, co je vlastně příčinou toho, že se do tohoto prostoru sám vměstnal. A ne zrovna natěsno. „Zmenšil jsem se? Nebo 1,8 metrů měří v Číně jinak?“ zamýšlel se s úsměvem v tweetu. Variantou „C“ pak své sledující vyzval k tomu, aby zkusili přidat vlastní rozřešení.

V Pekingu Berdycha čeká čínská pětistovka, na kterou má z minulosti dobré vzpomínky. V roce 2013 na ní došel do semifinále, o rok později si dokonce zahrál proti Djokovičovi o titul, byť neúspěšně. Před rokem na turnaji, který v metropoli nejlidnatější země světa startuje 2. října, nehrál.