Vítejte na palubě! Nadalova luxusní jachta útočištěm světové jedničky i dalších celebrit

- Filip Lefenda

Pokud zrovna Rafael Nadal nezápolí se soupeři na tenisových dvorcích, rád se vydá se svou „hračkou“ brázdit vlny širého moře. Před rokem si za tři miliony eur pořídil luxusní jachtu, která pro něj zejména v letošní sezóně představuje nevídaný relax. „Je to můj svět,“ přiznal Španěl, že mu voda není cizí, ba naopak. Na palubě svého plavidla letos přivítal celou řadu známých tváří.

„Odmala jsem vyrůstal poblíž moře mezi Porto Cristo a Manacorem. Můj otec měl v dobách, kdy jsem byl ještě dítě, malou loď. Rádi jsme se na ní plavili a potápěli se,“ prozradila mužská světová jednička v rozhovoru pro tematicky zaměřený portál Boat International.

„Pokaždé, když je k tomu příležitost, vracím se na Mallorku a vyrážím na vodu,“ pokračoval hráč, který letos ovládl mimo jiné grandslamové Roland Garros a US Open. „Vždycky jsem miloval dobrodružství, které vám loď nabízí. Cítíte se tak volný, svobodný. V tu chvíli jsem schopen úplně na vše zapomenout a oprostit se od únavy a stresu,“ líčil jednatřicetiletý tenista, kterak si od sportovního dění dává nejlépe pokoj.

Vyjížďky s přáteli, potápění se, ale i procházky po horách. Nadal zkrátka musí být neustále v pohybu. „Miluji to. Je to něco, co mi bezpochyby vrací energii,“ přiznává. A to i během chladnějších časů. „Když v zimě dotrénuji ve tři odpoledne a vím, že si to zasloužím, zkontroluji počasí a podmínky, a pokud jsou dobré, trávíme s mým kapitánem zbytek dne na vodě,“ dokazuje, že jachta je skutečně jednou z jeho vášní.

Pobývali na jeho palubě i jiní tenisté? „Pár dní měl jachtu se svým týmem půjčenou Andy Murray, ale to jsem na ni nebyl,“ odpověděl. To v případě jeho krajanů to byla jiná káva. „Společně se mnou na lodi byli Feliciano a Marc Lópezovi či David Ferrer,“ prozradil. K jeho blízkým kamarádům se řadí také Argentinec Juan Mónaco – i on okusil plavbu na „Beethovenovi.“

„Všichni jsou na jachtě hrozně spokojení,“ usmíval se šestnáctinásobný grandslamový šampion. Naposledy na ni pobyl minulý týden s fotbalistou Tottenhamu Fernandem Llorentem, někdejším španělským reprezentantem.