Pozor na něj! Djokovič vyhlíží návrat a varuje soupeře: Můžu hrát do čtyřiceti

- Jan Havlovic

Letošní sezonu by nejradši hodil za hlavu. Novak Djokovič žádného většího úspěchu nedosáhl a kvůli přetrvávajícím problémům s pravým loktem musel předčasně ukončit tuto sezónu. Pochvaluje si však spolupráci s André Agassim, pod jehož vedením bude Srb nastupovat i v příštím roce. „Nevím, kolik let budu ještě pokračovat. Chce se mi říct deset let, ale uvidíme,“ navnadil Srb tenisové fanoušky.

Na tenisových dvorcích to byla ze strany Djokoviče bída. Ovládl „pouze“ turnaje v Dauhá a Eastbourne, avšak většího úspěchu na grandslamu se nedočkal. Na French Open a ve Wimbledonu se probojoval mezi nejlepší osmičku.

Právě v All England Clubu se srbský tenista představil naposledy v soutěžním utkání. Limitovalo ho zranění pravého lokte, kvůli kterému musel skrečovat utkání proti Tomáši Berdychovi a následně odpískat také celý zbytek letošní sezony.

Dvanáctinásobný šampion nyní střádá plány na návrat mezi tenisovou elitu. Dohodl se na pokračování spolupráce s André Agassim, kterého přibral do týmu v květnu před French Open. Srbsko-americká spolupráce bude pokračovat i v nadcházející sezoně a společnými silami se budou pokoušet dosáhnout na ty nejvyšší mety.

Djokovič plánuje svůj návrat před Australian Open, kde by rád útočil na svůj v pořadí třináctý grandslamový titul. Srb častokrát hovořil o ztrátě motivace, nicméně jeden cíl se přímo nabízí – dorovnat Federera v počtu grandslamovým titulů.

„Chci stále hrát a zlepšovat se. Věřím, že i přesto, kolik úspěchů jsem dosáhl, mám pořád co zlepšovat,“ řekl Djokovič srbskému deníku SportKlub.

Srbská tenisová legenda je ve svých třiceti letech stále v ideálním tenisovém věku a může na okruhu dosáhnout ještě mnoha úspěchů. Na svém kontě má aktuálně dvanáct grandslamovým vavřínů a na Federera tedy ztrácí sedm trofejí z turnajů velké čtyřky. „Ještě nevím, jak dlouho budu pokračovat s tenisem. Chce se mi říct deset let, ale nemám žádné přesné plány,“ uvedl tenista pocházející z Bělehradu.

Djokovičovi se daří alespoň v osobním životě. Na začátku září mu jeho manželka Jelena porodila druhého potomka, dceru Taru. Srbský tenista si tak naplno může užívat rodičovských povinností, neboť se stále zotavuje ze zranění pravého lokte. K tenisovému tréninku se Djokovič stále ještě nevrátil, a tak alespoň piluje kondici. 

 

I was so fast on the track that I needed a parachute.... ??⚡️? cc @usainbolt

Příspěvek sdílený Novak Djokovic (@djokernole),Zář 10, 2017 v 1:57 PDT