Po dvou letech v hlavním městě! Češky vyzvou Švýcarky v O2 areně

- Jan Havlovic

U příležitosti Laver Cupu bylo v neděli oznámeno na tiskové konferenci dějiště duelu prvního kola Světové skupiny Fed Cupu mezi Českem a Švýcarskem, které se odehraje 10. – 11.2.2018. Výběr Petra Pály si zahraje před vlastními fanoušky ve vysočanské O2 areně, kde se naposledy představil před dvěma lety při finálovém duelu proti Rusku. „Věříme, že teď to bude stejně úžasné,“ těší se kapitán Petr Pála.

Zpět na místo činu! Český fedcupový tým sehrál v pražské O2 areně již tři finálové bitvy. Ve všech třech případech uspěl a vždy bylo vyprodáno. Nyní se svěřenkyně Petra Pály představí znovu v největší hale v republice, celkově počtvrté v historii.

„Ve hře byla dvě města, ale protože se Fed Cup hraje v době zimních olympijských her a v Ostravě bude všude kolem arény olympijský park, byla Praha jedinou možnou volbou,“ vysvětlil Miroslav Černošek, jehož Česká sportovní fedcupové zápasy zařizuje.

Držitelky pěti titulů za posledních šest let vyzvou na domácí půdě výběr Švýcarska. V zemi helvétského kříže se Češky představily v loňském roce, kdy se semifinálová bitva rozhodovala až v závěrečné čtyřhře. Tehdy získaly rozhodující třetí bod Lucie Hradecká s Karolínou Plíškovou.

Ani na začátku příštího roku nečeká svěřenkyně Petra Pály nic jednoduchého. Hlavní hvězdou týmu je Tímea Baczinská (34.), která však kvůli přetrvávajícím problémům se zápěstím ukončila sezonu. Po zranění se naopak vrací na tenisové dvorce Belinda Bencicová (197.), bývalá světová sedmička, která o uplynulém víkendu vyhrála turnaj ITF v ruském Petrohradu. 

Pokud se výběr Petra Pály bude moci opřít o své největší hvězdy v čele s Karolínou Plíškovou a Petrou Kvitovou, budou Češky v únoru velkými favoritkami na postup do semifinále. 

„V první řadě jsme moc rád, že opět hrajeme doma,“ přiznal kapitán Petr Pála. „Na návrat do Prahy se já i holky, co jsem měl možnost s nimi mluvit, moc těšíme. Věříme, že to bude stejně úžasné, jako naposledy při finále s Ruskem,“ věří zkušený vůdce české sestavy.