Federer se vysmál stupidní otázce: Skvělý nápad, změním občanství!

- Petr Sumbal

Roger Federer si vedle Rafaela Nadala užil nejen sobotní vítěznou čtyřhru, ale také následnou tiskovou konferenci. V té totiž přišla od jednoho z přítomných novinářů otázka, která oba tenisty pořádně rozesmála. Novinář nejprve připomněl, že oba jsou olympijskými vítězi ve čtyřhře a pak se zeptal, zda by se mohlo stát, že by si tak někdy zahráli na olympiádě spolu.

„To je opravdu skvělý nápad,“ zasmál se nesmyslné otázce Federer, protože pod olympijskými kruhy spolu samozřejmě mohou nastupovat pouze tenisté stejné národnosti. „Že by ses ty stal Švýcarem, abychom pak mohli hrát na olympiádě debl spolu?“ obrátil se se smíchem Federer na vedle sebe sedícího Nadala. „A nebo já se stanu Španělem? Vážně nevím,“ pokračoval ve vtipném duchu Federer.

Zmatený novinář se nakonec opravil s tím, že nemluvil o olympiádě, ale o tom, zda by si spolu dvě legendy mohly čtyřhru zahrát v době, kdy bude Federer třeba už příliš starý na to, aby se mohl věnovat dvouhře. Ani tentokrát ale nepochodil.

„Nikdy nebudu tak starý na to, abych hrál jen debly. Takže se to nestane. Ne z mé strany,“ nekompromisně smetl téma ze stolu Federer. „No dobrá, tak když se to nestane z tvé strany, tak to asi vážně nevyjde,“ zareagoval na oko smutně, ale s úsměvem na tváři Nadal.

Poté, co Federer znovu Nadal ujistil, že o ničem podobném vážně neuvažuje, pokračoval Španěl už ve vážnějším duchu: „Nemyslím si, že by to byl dobrý nápad. Oba jsme singlisti a nedokážu si představit, že bychom se přeorientovali pouze na čtyřhru, až když bychom skončili ve dvouhře.“

Vypadá to tedy, že další propojení Federera s Nadalem budou moci fanoušci obdivovat až za rok v Chicagu, kde proběhne druhý ročník Laver Cupu. Do té doby budou sice oba stále mimo kurt dobří přátelé, ale jinak znovu nesmiřitelní rivalové.

Jak si Federer s Nadalem zmateného reportéra „podali“ najdete ve videu od času 5:08.