VIDEO: Jdi mi z cesty! Nadal zboural Federera a ukradl mu míč

- David Soumar

Nejsou sehraní, nejsou zvyklí nastupovat ve čtyřhře. Přesto podali perfektní výkon, kterým uhranuli snad do posledního místa zaplněnou O2 arenu. Roger Federer s Rafaelem Nadalem se ale nevyhnuli ani nepříjemné situaci, která by se deblovým spoluhráčům asi nestala. Incident mohli nakonec brát s úsměvem, bod po Nadalově smeči vyhráli.

Za stavu 2:3 šel na servis Federer. Vyslal povedené podání do bekhendu Querreyho. Američan jen s obtížemi zreturnoval a nahrál soupeřům na snadnou smeč – tedy alespoň zdánlivě. Švýcar už si šel k síti pro vítězný balon, křikl si: „Já!“

Místo míčku ale musel sledovat couvajícího Nadala, který se na něj tlačil, a smečovat ho nenechal. Federer na poslední chvíli uhnul. Moc ale nechybělo a obě hvězdy se na kurtu srazily. Nadal se ale rozhodit nenechal a zasmečoval ideálně.  

Duo Federer – Nadal kromě kuriózní výměny zvládlo první sadu. Ve druhé sice  padli, nakonec ale mohli slavit výhru v supertibreaku. Nepříjemnou situaci tak mohli brát s humorem: „Dali jsme do toho zápasu prostě moc energie,“ obhajoval se Nadal.