McEnroe se neubránil: Doraž toho zku*vysyna! řekl o Nadalovi

- Jakub Slunečko

Zatím možná nejhezčí zápas Laver Cupu „zkrášlil“ i kapitán týmu Světa John McEnroe. Známý bouřlivák utkání Jacka Socka proti Rafaelu Nadalovi pořádně prožíval a v jednu chvíli se neuhlídal. „Teď toho zku*vysyna doraž!“ zaznamenal mikrofon slova amerického kapitána, když Sock přišel na lavičku po vítězném druhém setu.

Americký tenista vyhrál druhou sadu 6:3 a vyrovnal na 1:1. Po utrápeném začátku jako by vstal z mrtvých a probudil naději na nečekané vítězství nad světovou jedničkou. McEnroe, který zatím oba dny Laver Cupu prožívá naplno, se tak dostal do ráže. Jakmile Sock ukončil sadu esem, nebral si jeho kapitán servítky.

„You finish this son of a bitch off!“ – „Teď toho zkurvysyna doraž!“ pronesl McEnroe s postojem boxerského trenéra směrem k Sockovi. 

 

McEnroe věděl, jak je tenhle zápas pro jeho tým důležitý. Za stavu 1:5 by se dva body za Sockovo senzační vítězství opravdu hodily. A v takové chvíli se známý tenisový bouřlivák ostřejším motivačním slovům prostě neubránil.

Jenže jeho přání Sock nakonec nesplnil. Přestože rozhodující supertiebreak začal americký tenista skvěle, nakonec ho smolně prohrál 9:11 a s ním ztratil i celý zápas. Tým Světa tak prohrává s hvězdným evropským výběrem už 1:7. V sobotu se odehrají ještě dva zápasy, každý z nich za dva body.