O2 arena u vytržení: Do haly dorazil Jágr!

- Petr Sumbal

Laver Cup táhne. A to nejen pozornost tenisových hvězd, ale také osobností z jiných sportovních odvětví. Do hlediště O2 areny si našel cestu také Jaromír Jágr spolu se svou přítelkyní Veronikou Kopřivovou. Když se zamilovaná dvojice objevila na kostce O2 areny, diváci byli u vytržení.

Vypjatá bitva mezi Marinem Čiličem a Francesem Tiafoem byla zrovna ve své polovině, když diváky v zaplněné O2 areně na pár okamžiků přestal zajímat tenis, ale svou pozornost a aplaus věnovali kostce nad dvorcem.

Tam se totiž zrovna objevila hokejová legenda Jaromír Jágr. Ten se po boku své přítelkyně viditelně dobře bavil a nebyla na něm znát žádná nervozita z toho, že se mu stále nedaří sehnat angažmá v NHL.

O Jágrovi v souvislosti s Laver Cupem neslyšíme poprvé. Když byl v únoru Roger Federer obhlédnout Prahu a propagovat chystající se unikátní turnaj, vyjádřil se o hráči, který tehdy ještě válel v NHL, velmi obdivně.

 „Jaromíra vnímám jako inspiraci. Začal jsem ho sledovat v devatenácti. Byl dávno hvězda,“ řekl v rozhovoru pro MF Dnes a deník Sport. „Vždycky jsem ho považoval za jednoho z nejdokonalejších hokejistů. Ne že bych byl nějaký odborník. Ale když jsem hrál NHL na Playstationu, vždycky jsem ho měl ve svém týmu,“ usmíval se švýcarský tenista.

Jágr Federerovi ze zámoří poslal poklonu obrat zpátky: „Roger je borec, v jeho věku být mezi třemi nejlepšími tenisty světa je daleko víc než se ve 45 letech udržet v NHL.“ Dnes sice Jágr Federera v akci neuvidí, ale bude moci podpořit svého krajana Tomáše Berdycha, který uzavře čtyřhrou po boku Rafaela Nadala program prvního dne Laver Cupu.