Legendární Rod Laver představil v Praze korespondenční lístek se svým portrétem

- Jan Vojkůvka

Jindřišská ulice v Praze se stala místem, kam vyrazil legendární Rod Laver, aby zahájil distribuci zajímavého sběratelského předmětu. Muž, jehož jméno je pevně spjato s nově vzniklou soutěží Laver Cupem, se v útrobách budovy pražské hlavní pošty zúčastnil představení korespondenčního lístku s vlastním portrétem.

„Čeští fanoušci budou mít to privilegium, že mohou sledovat vůbec první ročník Laver Cupu, který bude plný hvězd,“ řekl na oficiálním představení pohlednice generální ředitel České pošty Martin Elkán. Ten společně s legendárním Rodem Laverem a bývalým wimbledonským šampionem Janem Kodešem zahájili distribuci korespondenčních lístků, kterých bylo vydáno pouhých 2700 kusů.

„Jsem hrdý na to, že Česká pošta dokázala na tuto událost zareagovat a ocenit ji a zejména Roda Lavera ve formě jedinečného korespondenčního lístku, který si jistě najde místo ve sbírkách mnoha tenisových fanoušků,“ cituje Elkána oficiální web Laver Cupu.

Devětasedmdesátiletý Rod Laver je na lístku vyzobrazen společně s ručně vyrobenou trofejí, kterou získá vítězný tým prvního ročníku Laver Cupu.

„Je pro mě neuvěřitelnou ctí, že tuto novou soutěž pojmenovali podle mě,“ uvedl s úsměvem Laver. „V golfu existuje Ryder Cup a my jsme konečně vytvořili podobnou soutěž i v tenise. Jako sport se potřebujeme vyvíjet a já jsem nadšený, že Laver Cup představí nový vzrušující formát tenisu.“