Vista Prague Open 2017: Kolodziejová je počtvrté v sezoně ve finále. Marková s Detiucovou slaví první deblový titul

- Jan Vojkůvka

PŮVODNÍ ZPRAVODAJSTVÍ Z PRAHY: Sobotní zakaboněný den nad tenisovým areálem Vista Resort & club přinesl rozuzlení, zda si některá z domácích tenistek zahraje o titul. Do finále prošla první nasazená Miriam Kolodziejová, která otočila zápas s Ukrajinkou Kovalecovou. Naopak v semifinále končí Pernilla Mendesová, která se Slovinkou Kolarovou prohrála. Po zápasech dvouhry přišlo na řadu finále čtyřhry, ve kterém triumfovaly Johana Marková s Anastasií Detiucovou.

Mendesová finále nevybojovala
Česká tenistka Pernilla Mendesová se na turnaji Vista Prague Open do finále nepodívá. Nad její síly byla pátá nasazená Slovinka Nastja Kolarová, se kterou prohrála za 76 minut hry 4:6, 3:6.

V prvním setu přitom Češka držela nadějné vedení 4:1, ale pěti prohranými gemy v řadě úvodní dějství ztratila. Ve druhé sadě dokázala rebrejkem srovnat na 2:2 a podržet si vlastní podání. Za stavu 3:2 jí ale opět začala hra soupeřky dělat velké problémy a Kolarová čtyřmi gemy v řadě ovládla i druhou koncovku zápasu.

Kolodziejová slaví postup do finále
Své čtvrté letošní finále vybojovala v Praze Miriam Kolodziejová, která v souboji se sedmou nasazenou Ukrajinkou Sofijí Kovalecovou otočila nepříznivý vývoj skóre a svou soupeřku porazila 5:7, 6:2, 6:4.

Po prohrané první sadě prohrávala česká tenistka v setu druhém 1:2 se ztrátou brejku, ale pěti gemy v řadě získala dějství na své konto. Pořádné drama naopak přinesl rozhodující set, v němž Kolodziejová vedla už 4:0, ale své vedení ztratila. Kovalecová dokázala srovnat na 4:4 a na returnu opět hrozila své soupeřce proražením servisu.

Češka si ale v pravý okamžik dokázala podání podržet a následně v desáté hře sama na returnu duel ukončila.

Marková s Detiucovou slaví premiérový titul mezi dospělými
Osmnáctiletá Johana Marková slaví zisk svého premiérového titulu mezi dospělými. Ve finále čtyřhry po boku stejně staré Čecho-moldavanky Anastasie Detiucové dokázala porazit ukrajinsko-německý pár Kolbová, Proeseová 6:2, 6:2.

Marková s Detiucovou v utkání prohrály pouze jednou podání na začátku prvního setu a od té chvíle byly suverénně lepším párem na dvorci.

Zatímco tak ve finále turnaje z minulého týdne osmnáctileté naděje neuspěly, na Vista Prague Open se prvního triumfu v dospělé kategorii dočkaly.

Semifinále dvouhry
PERNILLA MENDESOVÁ (918.) - Nastja Kolarová (SLO, 565.) 3:6, 4:6
MIRIAM KOLODZIEJOVÁ (375.) - Sofija Kovalecová (UKR, 628.) 5:7, 6:2, 6:4

Finále čtyřhry
N. Kolbová (UKR), Proeseová (GER) - Detiucová (MDA), MARKOVÁ 2:6, 2:6

Vista Prague Open den po dni: 

15.9.
Vista Prague Open 2017: Kolodziejová a Mendesová jsou v semifinále, Procházková a Žovincová končí

14.9.
Vista Prague Open 2017: Kolodziejová s poradila s Kladivovou, postupují také Vaňková a Mendesová

13.9. 
Vista Prague Open 2017: V singlu postupuje jen Kladivová a Žovincová, v deblu jdou dál dva páry

12.9.
Vista Prague Open 2017: Kolodziejová suverénně postupuje, do osmifinále postupuje dalších pět Češek 

11.9.
Vista Prague Open 2017: Pětice Češek si zajistila postup do hlavní soutěže 

10.9.
Vista Prague Open 2017:  Kvalifikaci rozehraje 21 domácích tenistek


Galerie