Šafářová v Québecu vítězí i za dohledu Plekance! Je to zábava sledovat její duely, říká český hokejista

- Jan Havlovic

Lucie Šafářová a hokej, to k sobě zkrátka patří. I proto si brněnská patriotka turnaj v Québecu zamilovala, neboť v tomto městě jsou hokejem poblázněni snad úplně všichni. České tenistce se daří také na místních tenisových dvorcích, kde prošla již do čtvrtfinále. Na první duel proti Američance Tatishviliové se přišel podívat také její věrný fanoušek Tomáš Plekanec.

Má za sebou náročné americké turnaje, přesto se rozhodla zůstat v zámoří ještě o chvilku déle. Lucie Šafářová si totiž nechtěla nechat ujít turnaj v kanadském Québecu, kde se před čtyřmi lety radovala z titulu a v roce 2009 padla až ve finále. 

Podobné ambice má aktuální světová jednička ve čtyřhře také v letošním roce. Na Coupe Banque Nationale je nasazenou jedničkou a podle toho zatím také vypadají její výkony. Šafářová prošla bez ztráty setu už do čtvrtfinále, ve kterém narazí na krajanku Lucii Hradeckou.

Třicetiletou tenistku přišel na její první duel podpořit také Tomáš Plekanec, její věrný fanoušek. „Známe se už několik let. Už dvakrát jsem přijel na US Open, abych se podíval na Lucky zápas. Je to zábava sledovat její duely,“ řekl útočník Montrealu Canadiens v rozhovoru pro oficiální stránky turnaje.

Kvůli náročnému hokejovému programu český hráč nemá příliš možností tenisové turnaje navštěvovat. „US Open ale probíhá před začátkem sezóny, a tak jsem se tam dostal již dvakrát,“ pochlubil se Plekanec.

Většina hokejistů si letní přípravu zpestřují různými sporty. Pro Plekance je v letních měsících volbou číslo jedna tenis. „Miluju tuhle hru. Hrál jsem ji i letos v létě, neboť je součastí mého tréninku,“ prozradil Plekanec. „Ale jsem ještě daleko od toho, abych byl v tenise dobrý,“ směje se úspěšný český hokejista.

Lucie Šafářová si podpory svého kamaráda váží, nicméně zatím se na zápas Canadiens ještě nedostala. „Když je turnaj v Montrealu, tak se hokej tou dobou nehraje. Doufám, že se mi někdy podaří navštívit Tomášův zápas,“ říká česká tenistka.

Možná bude mít Šafářová příležitost hned v pondělí, kdy hraje Montreal přípravný zápas právě v Québecu. Česká hráčka má tak o motivaci postaráno. Když celý turnaje vyhraje, může si svůj pobyt o den prodloužit a konečně se zajít podívat na svůj milovaný hokej.