Poslední tajenka k Laver Cupu odtajněna! Zástupci kapitánů budou Patrick McEnroe a Thomas Enqvist

- Jan Havlovic

Do startu premiérového ročníku Laver Cupu zbývá přesně osm dní. Pořadatelé ve čtvrtek oznámili poslední dva účastníky, a to zástupce kapitánů. V týmu Evropy bude tuto roli zastávat Švéd Thomas Enqvist a ve výběru Světa bude figurovat Patrick McEnroe, mladší bratr kapitána Johna McEnroa.

Velká tenisová sláva v Praze se blíží! Ve vysočanské O2 aréně již za osm dní vypukne premiérový ročník Laver Cupu, který nabídne souboje těch nejlepší tenistů na planetě.

Pořadatelé ve čtvrtek dopoledne oznámili poslední dva účastníky, a to zástupce kapitánů. Prvním z nich je Patrick McEnroe, který bude dělat zástupce svému staršímu bratrovi Johnovi, jenž bude kapitánem světového výběru. „Jsem nesmírně poctěn, že mohu stát po boku Johna při prvním ročníku Laver Cup,“ říká nadšeně bývalý kapitán daviscupového týmu Spojených států amerických.

„Máme skvělou sestavu hráčů a přestože čelíme impozantnímu soupeři, týmová soutěž je známá tím, že nikdy nemůžete předem odhadovat výsledek,“ přidává Patrick McEnroe svůj pohled na blížící se střetnutí.

Posledním dílem do skládačky výběru Evropy je Švéd Thomas Enqvist, který bude dělat zástupce Björnu Borgovi, svému velkému vzoru z dětských let. „On je důvod, proč jsem začal hrát tenis. Po celý můj život byl mým největším idolem,“ přiznává bývalá světová čtyřka. 

Historicky první ročník Laver Cupu se bude konat od 22. do 24. září. Do prodeje byla uvolněna poslední část vstupenek na všechny části programu. Zakoupit je můžete na oficiálních stránkách Laver Cupu či na stránkách Ticketportalu.

Výběr Evropy
Björn Borg – kapitán
Thomas Enqvist – zástupce kapitána
Rafael Nadal [1]
Roger Federer [2]
Alexander Zverev [4]
Marin Čilič [5]
Dominic Thiem [7]
Tomáš Berdych [19]

Výběr Světa
John McEnroe – kapitán
Patrick McEnroe – zástupce
Sam Querrey [16]
John Isner [17]
Nick Kyrgios [20]
Jack Sock [21]
Juan Martín del Potro [24]
Denis Shapovalov [51]


Galerie