Vista Prague Open 2017: V singlu postupuje jen Kladivová a Žovincová, v deblu jdou dál dva páry

- Jan Havlovic

PŮVODNÍ ZPRAVODAJSTVÍ Z PRAHY: Třetím hracím dnem pokračuje v pražských Košířích turnaj z okruhu ITF Pro Circuit. Na místní antuce odstartovala v úterý hlavní soutěž úvodními sedmi zápasy, ve kterých bojovalo o postup do druhého kola hned šest českých tenistek, avšak do dalšího kola se dostala jen dvojice singlistek a dvě dvojice s českou stopou v deblu. I dnes máme v místě dění svého redaktora, a tak se můžete těšit na pozápasové ohlasy našich tenistek.

Dvouhra

Kladivová postupuje po skreči Vlčkové
Aneta Kladivová měla postup do dalšího kola oproti jiným tenistkám, které se objevily během úterního programu na dvorcích, usnadněný. Už první sadu ovládla bez ztráty jediného gemu a i přesto, že se ve druhé sadě trápila, když povolila Karolíně Vlčkové tři gemy kvůli při svém vlastním podání, nakonec se dočkala vítězství. Za stavu 40-30 v deváté hře totiž její soupeřka podklouzla a pro zranění utkání vzdala.

 

Beránková dobře rozehrané utkání k výhře nedotáhla
Karolína Beránková skončila na domácím turnaji už v prvním kole, když podlehla výše postavené tenistce z Moldavska Anastasiji Deuticové ve třech setech. Češka sice proti favoritce utkání začala lépe, když první sadu ovládla 7:5. V dalším průběhu už nicméně začala za svou protivnicí zaostávat. Beránková tudíž ve zbytku zápasu získala pouhé tři hry, což znamenalo jediné. Turnaj v singlu pro ni skončil.

 

Kvalifikantka Sedláčková Španělku Rosovou nepřekvapila
Další z českých hráček v úterním programu Petra Sedláčková měla těžkou vstupní pozici. Poprvé v kariéře se tato šestnáctiletá naděje českého tenisu dostala do hlavní soutěže, když se probila přes dvě kola kvalifikace, a hned dostala těžkou soupeřku. Zkušenější španělská protivnice Meritxell Perera Rosová hned v prvním setu využila pochopitelné nervozity tuzemské hráčky, když jí dovolila jen jeden gem. Druhá sada už byla sice vyrovnanější, leč nadějné mladici pět uhraných gemů na vítězství a postup nestačilo.

Polanská nestačila na Britku Lumsdenovou
Další z českých kvalifikantek Tereza Polanská také končí hned v prvním dni hlavní soutěže. Devatenáctiletá hráčka se sice se stejně starou Maiou Lumsdenovou z Velké Británie přes hodinu a půl prala o to, aby poprvé v dospělé kategorii postoupila přes první kolo singlu, jenomže vydržela jen do 2:3. Poté se její soupeřka dostala k brejku a zbytek sady stejně jako té druhé si už bez potíží pohlídala. 

Žovincová hájila české barvy
Vendula Žovincová se stala spolu s Anetou Kladivovou jedinou českou singlistkou, která se probojovala do dalšího kola. V úvodním zápase na pražském turnaji ovšem moc práce neměla. Kvalifikantce Sophii Inertové z Německa nadělila hned v první sadě kanára a v té druhé jí povolila jen tři hry. Dvacetiletá Češka těžila hlavně z prvního servisu, kde měla oproti protivnici o více jak třicet procent lepší úspěšnost.

 Čtyrhra

Křtěnová se Sedláčkovou zvládly české derby
Deblová část pavouka proti sobě hned v prvním kole svedla dva čistě české páry. Z výhry a postupu se radoval nakonec ten průměrově mladší. Sonja Křtěnová s Petrou Sedláčkovou totiž nedaly moc šancí Šárce Richterové a Tereze Švecové, které zdolaly jasně 6:3 a 6:2.

 

 

1. kolo dvouhry
ANETA KLADIVOVÁ (809.) - KAROLÍNA VLČKOVÁ (-) [WC] 6:0, 5:3 - skreč Vlčková
Anastasia Deuticová (MDA, 810.) - KAROLÍNA BERÁNKOVÁ (938.) 5:7, 6:2, 6:1
PETRA SEDLÁČKOVÁ (-) [Q] - Meritxell Perera Ros (ESP, 885.) 1:6, 5:7 
TEREZA POLANSKÁ (-) - Maia Lumsdenová (GBR, 637.) [6] 3:6, 4:6
VENDULA ŽOVINCOVÁ (685.) [8] - Sophia Intertová (GER, -) [Q] 6:0, 6:3
Lena Ruppertová (GER, -) [Q] - Katerina Filipová (SWE, -) [WC] 6:4, 3:6, 6:4
Nastja Kolarová (SLO, 590.) [5] - Julia Kulikovová (RUS, 867.) 6:1, 6:4

1. kolo čtyřhry
CVAČKOVÁ, Krywojová (ARG) - Deuticová (MDA), MARKOVÁ 1:6, 4:6
KŘTĚNOVÁ, SEDLÁČKOVÁ - RICHTEROVÁ, ŠVECOVÁ 6:3, 6:2
Kolbová, Prösová (UKR/GER) [3] - KLADIVOVÁ, POLANSKÁ 7:6(0), 6:1

Vista Prague Open den po dni: 

11.9.
Vista Prague Open 2017: Pětice Češek si zajistila postup do hlavní soutěže 

10.9.
Vista Prague Open 2017:  Kvalifikaci rozehraje 21 domácích tenistek