Chlapec bojující s rakovinou si splnil sen, v New Yorku si zahrál se svým idolem Federerem

- Jan Havlovic

Tenis píše krásné příběhy nejen na kurtu, ale i mimo něj. V průběhu US Open se splnil velký sen desetiletému Marcu Krajekianovi, kterému byla amputována pravá noha poté, co mu v osmi letech byla diagnostikována rakovina. Malý Marc se díky iniciativě webu Tennis Channel mohl v New Yorku setkat se svým velkým idolem – Rogerem Federerem.

S Marcem Krajekianem pocházejícím ze Severní Karolíny se osud příliš nepáral. V osmi letech mu doktoři diagnostikovali rakovinu, načež mu musela být amputována pravá noha. Marc však ukazuje, jak velkým bojovníkem je, a že životní elán rozhodně neztratil.

Ochota tohoto mladého chlapce bojovat s životními nástrahami získala srdce tenisové komunity, včetně Federera, který poslal Marcovi upřímnou pozvánku. „Přeji ti brzké uzdravení a dej mi vědět, až budeš připraven. Rád bych si s tebou zahrál tenis,“ vzkázal Švýcar.

O den později malý Marc s rodinou přicestoval do New Yorku do Národního tenisového centra Billie Jean Kingové. „Šel jsem si zahrát na kurt a najednou jsem viděl svého idola Rogera Federera. Nemohl jsem tomu uvěřit,“ vyprávěl malý chlapec o chvíli, kdy se mu splnil klukovský sen.

Vždy dobře naladěný Federer věnoval Marcovi podepsaný míček, kšiltovku a po svém tréninku si s ním zahrál pár výměn. „Sledoval jsem Rogerův trénink a když skončil, na chvilku jsem si s ním zahrál,“ pochlubil se malý Mark, který slavného tenistu zaskočil precizním lobem.

„Je to velký hrdina a je pro mě velkým zážitkem potkat někoho, jako je on,“ přiznal Federer, který je v tenisovém světě známý svou ochotou pomáhat druhým. „Doufám, že si to Mark užil,“ dodal devatenáctinásobný grandslamový vítěz závěrem.

Federera nyní čekají tenisové povinnosti, neboť v noci ze středy na čtvrtek se porve s Juanem Martínem del Potrem ve čtvrtfinále US Open!