VIDEO: Defenziva par excelance! Querrey uchvátil fanoušky parádní obrannou hrou

- Jan Havlovic

Noční zápasy na centrálním dvorci jsou na US Open fanoušky velmi oblíbené a atmosféra bývá na kurtu Arthura Ashe skutečně elektrizující, obzvlášť když hraje domácí reprezentant! Nejinak tomu bylo v duelu Sama Querreyho s Kevinem Andersonem. Americký dlouhán sice nevyhrál, avšak po jedné z famózních výměn si mohl vychutnávat bouřlivé ovace fanoušků.

Před duelem devětadvacetiletý Querrey cítil, že by se mohl po dvou letech opět probojovat do semifinále domácího grandslamu. Cítil, že na to má, avšak do cesty se mu postavil jihoafrický Kevin Anderson, který po životním výkonu slaví premiérový postup mezi nejlepší čtyři tenisty na grandslamovém turnaji.

Po nervydrásajícím duelu, který skončil až kolem druhé hodiny ranní newyorského času, obletělo sociální sítě video úchvatné výměny z dramatického tiebreaku druhého setu. Za stavu 6:6 šlo tehdy o hodně - kdo získá následující výměnu, bude mít výhodu setbolu.

Anderson se dostal do výhody ostrým bekhendem po čáře, po kterém se přesunul na síť. Odtud zásoboval Američana jedním jedovatým úderem za druhým. Querrey však stihl doběhnout každý míček a po pokažené smeči Jihoafričana si mohl z plných plic zakřičet.

Querrey potřeboval tuhle výměnu jako sůl, neboť předtím promrhal hned čtyři setboly v řadě, a tak ho tento moment výrazně nakopl. Američan druhou sadu nakonec urval na svou stranu, avšak zbývající dva sety připadly na konto Andersona, který slaví premiérový postup do semifinále grandslamu.

„Hrát na jednom z nejslavnějších turnajů světa v nočním zápase a ještě projít do semifinále? To je fantazie,“ radoval se po výhře Anderson, kterého čeká v boji o finále souboj se Španělem Carreňo-Bustou.

Čtvrtfinále dvouhry
Sam Querrey (USA, 21.) – Kevin Anderson (RSA, 32.) 6:7 (5), 7:6 (9), 3:6, 6:7 (7)