Raonic je po operaci zápěstí, na letošním US Open se nepředstaví

- Filip Lefenda

Závěrečný grandslam letošní sezóny přišel o další velké jméno. Newyorským tenisovým příznivcům se při absenci Djokoviče, Wawrinky a Nišikoriho nepředstaví ani Milos Raonic, jedenáctý hráč světového žebříčku. Vytáhlého Kanaďana nepustí do hry operované zápěstí.

Podrobnosti o svém aktuálním zdravotním stavu zveřejnil šestadvacetiletý „bombarďák“ na svém instagramovém účtu. „Jak jistě víte, potýkal jsem se s bolestí v levém zápěstí, která mě limitovala už několik týdnů a jež mě nedávno donutila odhlásit se z turnaje Masters v Cincinnati. Udělal jsem vše, co bylo v mých silách, abych zranění stihl doléčit před US Open, událostí, která je pro mě výjimečná,“ stojí v úvodu neradostného sdělení někdejší světové trojky.

„Bolest je ale stále příliš velká a po konzultaci s lékaři nemám jinou možnost, než se z turnaje odhlásit,“ pokračoval Raonic. „Podstoupil jsem proceduru k odstranění části kosti, která bolesti způsobuje a zabraňuje tomu, abych mohl hrát tak jako obvykle.“

Kanaďana tak v hlavní soutěži nahradí jeden ze šťastných poražených z finálového kola kvalifikace, ve které v tuto chvíli působí i dva Češi – Václav Šafránek a Jan Šátral. „Chovám obrovský respekt k US Open. Vím, že v důsledku zranění bych nemohl vynaložit maximální úsilí, a proto by měl dostat šanci někdo jiný,“ vysvětluje jeden z aspektů svého těžkého rozhodnutí majitel osmi singlových titulů z okruhu ATP.

„Jsem zdrcený, že se nemohu zúčastnit a hrát před fantastickou newyorskou kulisou, ale opravdu jsem neměl jinou možnost. Již jsem zpátky v posilovně a začínám s rehabilitací. Doufám, že se na kurty během několika týdnů vrátím,“ věří, že letošní sezóna pro něj ještě zdaleka nekončí. „Těším se na to, že se vrátím zdravější a silnější a dokončím rok 2017 ve správné formě. Díky za vaši podporu,“ zakončil zprávu Raonic s tím, že o dalším vývoji svého stavu bude i nadále průběžně informovat.

Kanaďan se na kurtu naposledy objevil 10. srpna v Montrealu, domácí tisícovka pro něj ale skončila hned při úvodním vystoupení, kdy podlehl dvakrát 4:6 Francouzi Mannarinovi. Na US Open došel nejdále třikrát do osmifinále, a sice v letech 2012, 2013 a 2014. Loni skončil ve druhém kole na raketě domácího Ryana Harrisona. Raonic figuruje jako žebříčkově nejvýše umístěný hráč výběru Světa pro zářijový Laver Cup, který se ve dnech 22. až 24. září uskuteční v Praze.

 

To all my friends and fans, I’m writing to provide you with an update on my injury. As you know, I’ve been dealing with a painful condition in my left wrist, which has been bothering me for many weeks now and recently forced me to withdraw from the Cincinnati Masters. I have tried everything in my power to rehabilitate this injury in time for the US Open in order to play an event that is so truly special to me. However, the pain is too great and, in consultation with my doctors, I am left with no option but to withdraw from the event. Today, I underwent a procedure to remove portions of the bone that have been causing the discomfort and preventing me from being able to play the way I normally can. I have too much respect for the US Open and my fellow competitors to take a spot in the draw when I know I cannot give full effort due to this injury. I am crushed to miss this event and a chance to play in front of the fantastic New York crowd, but I truly had no other options. I am already back in the gym starting my rehabilitation, and hope to be recovered and back on the court in a matter of a few weeks. I look forward to rejoining the tour healthier and stronger and finishing the 2017 year in proper form. Thank you for all the support. I’ll keep you updated in the days to come, and look forward to seeing you all at a match soon. Yours, Milos Raonic #TeamMilos

Příspěvek sdílený Milos Raonic (@mraonic),Srp 23, 2017 v 7:17 PDT