Nemístná kritika? Kontaová se s internetovými hrdiny vypořádává po svém

- Filip Lefenda

Hráči a hráčky se v dnešní době musí vyrovnávat nejen s tlakem okolí a soupeři na kurtech, ale i občasnou nevyžádanou poštou ze strany zhrzených internetových uživatelů, především sázkařů. Nemilé zkušenosti mívají čím dál častěji hráči z různých pater žebříčku, výjimkou tak není ani ženská světová sedmička Johanna Kontaová. Ta má na tzv. trolly účinný recept.

Semifinalistka letošního Wimbledonu došla na aktuálním turnaji v americkém Cincinnati do čtvrtfinále, v němž nestačila na rumunskou světovou dvojku Simonu Halepovou. Britka, která bude jednou z favoritek nadcházejícího US Open, byla tento týden oslovena mimo jiné i na téma obtěžujících internetových zpráv a statusů, s nimiž se musejí vrcholoví sportovci čím dál častěji potýkat.

„Existuje mnoho hrdinů za klávesnicemi, kteří mají spoustu volného času a nevědí, jak jej smysluplně využít,“ pronesla na adresu těchto lidí britská jednička. „Tohle je svět, v němž bohužel žijeme,“ povzdechla si nad nepříjemností, s níž se ona i její tenisové kolegové musejí ve velkém smiřovat.

Sama se přitom nadávkami nenechává příliš rozptylovat a řeší je po svém. „Většinou na ně nijak nereaguji, jen blokuji, blokuji, blokuji a blokuji,“ předkládá osvědčený recept.