Nadal se odhlásil z Wimbledonu! Do Londýna ho nepustí zápěstí

- David Soumar

Rafael Nadal prostřednictvím sociálních sítí oznámil, že se kvůli zranění musel odhlásit z následujících turnajů a nestihne ani grandslam na londýnské trávě. Vítěz z let 2008 a 2010 tak do All England Clubu letos o cennou trofej bojovat nepřijede. Pro fanoušky španělského dříče je to hodně velké zklamání.

„Chtěl jsem vám oznámit, že po konzultaci s mým doktorem a zhlédnutí výsledků z poslední lékařské prohlídky nebudu mít možnost nastoupit na letošním Wimbledonu,“ uvedla bývalá světová jednička prostřednictvím sociální sítě. 

Nadal nedohrál ani předchozí grandslam sezony. Na Roland Garros sice dvě kola zvládl, následující už ale musel skrečovat. Zranění ho do hry nepustilo. Následovala rekonvalescence a všichni jeho fanoušci doufali, že se na kurty brzy vrátí. Jenže minimálně do Wimbledonu se tak nestane. 

Nadalovi se takové rozhodnutí nedělalo snadno. „Jak si umíte představit, je to velmi těžké rozhodnutí. Zranění zápěstí z Roland Garros ale potřebuje čas na uzdravení,“ dodal. 

Že se dvojnásobný londýnský šampión třetího grandslamu letošní sezóny možná nezúčastní, naznačovala slova jeho otce z počátku tohoto týdne. Toni Nadal o zdravotním stavu svého synovce leccos prozradil, když řekl, že Rafael nastoupí k zápasům jen v případě, že bude stoprocentně zdravotně v pořádku.

Španělský velikán během své kariéry vyhrál Wimbledon dvakrát. V roce 2008 přehrál ve finále Rogera Federera, o dva roky později si v souboji o titul poradil s Tomášem Berdychem. Kromě dvou vítězných vavřínů má Nadal na svém kontě ještě dvě finále z let 2006 a 2007, ve kterých shodně prohrál se švýcarským elegánem Federerem, v roce 2011 podlehl tehdy nastupující hvězdě Novaku Djokovičovi.