Svitolinová uspěla i v pátém letošním finále, Wozniacké nadělila v Torontu kanára

- Filip Lefenda

Jelina Svitolinová je vítězkou turnaje v kanadském Torontu. Ukrajinka zdolala ve dvou setech dánskou žebříčkovou sousedku Caroline Wozniackou, v tom druhém jí dokonce nadělila kanára. Wozniacká tak neprolomila své letošní finálové prokletí, když ani na šestý pokus nezískala titul, ba dokonce opět ani set. Vítězka se zítra v novém vydání žebříčku posune poprvé v kariéře na čtvrtou příčku.

Úvodní set byl ve znamení oboustranné přetahované. Lépe začala Svitolinová, která poprvé ukradla soupeřce servis ve třetí hře, Wozniacká ale ihned oplácela stejnou mincí. Další brejk přišel za stavu 3:3, ani tentokrát jej ale usměvavá Ukrajinka nedokázala potvrdit. Zakrátko však světová pětka na příjmu bodovala ještě jednou a v desáté hře už svou misi splnila, když dovedla dějství do zdárného konce.

Kdo čekal, že bude druhá sada rovněž vyrovnaná, musel být zklamán. Wozniacká si v ní neuhrála ani jeden servis a nebodovala dokonce ani na returnu. Svitolinová, která bylo ve finále mírnou papírovou favoritkou, nadělila nešťastné soupeřce kanára. Dánka tak neuhrála set ani ve svém šestém letošním zápase o titul.

Svitolinová, která se v pondělí stane světovou čtyřkou, získala už svou pátou letošní trofej. Wozniackou porazila i ve třetím vzájemném souboji a po triumfech z Dubaje, Tchaj-peje, Istanbulu a Říma přidala do sbírky i vítězství v nejlidnatějším městě Kanady - Torontu.

„Všem moc děkuji za podporu. Letošní rok je opravdu, opravdu úžasný. Tento titul je pro mě velmi speciální a jsem velmi šťastná, že jsem ho zde získala,“ zářila Svitolinová, která posléze ocenila i výborný týden Wozniacké a nezapomněla poděkovat i svému týmu, sponzorům a všem místním tenisovým příznivcům.