Šarapovovou dál trápí zranění. Stihne se připravit na US Open?

- Jan Vojkůvka

Takhle si svůj návrat určitě nepředstavovala. Ruská hvězda Maria Šarapovová se nadále potýká se zdravotními problémy a kvůli zranění levého předloktí musí vynechat i další turnaj americké šňůry v Cincinnati, kam obdržela divokou kartu. Bývalá světová jednička vynechá v létě už třetí turnaj a otazník se začíná vznášet i nad její účastí na US Open.

Šarapovová přijela do Cincinnati v pátek a o den později, po konzultaci s lékaři, se rozhodla z nadcházejícího turnaje Western & Southern Open odhlásit. Vítězka z roku 2011 tak učinila zejména vzhledem k závěrečnému grandslamu sezony v New Yorku, před kterým chce své zranění ruky doléčit.

Třicetiletá Ruska se odhlásila už tento týden z turnaje v Torontu, když si minulý týden v americkém Stanfordu přivodila zranění během duelu úvodního kola s domácí Jennifer Bradyovou. Zápas sice dohrála a postoupila do osmifinále, do něho však kvůli bolestem už nenastoupila.

„Když jsem v pátek přijela do Cincinnati, byla jsem hladová po tenise. Nicméně na doporučení lékaře jsem se rozhodla kvůli zranění levého předloktí z turnaje odhlásit. Je to preventivní opatření pro US Open,“ cituje ruskou hráčku oficiální web WTA. „Chtěla bych poděkovat organizátorům turnaje za příležitost v podobě divoké karty a opravdu se těším na to, až tu budu moci příští rok hrát.“

Šarapovovou provází v této sezoně smůla, co se týče jejího zdravotního stavu. Už v květnu během antukové části sezony utrpěla na turnaji v Římě zranění nohy, kvůli němuž musela vynechat i Wimbledon a byla dva měsíce mimo tenisové kurty.

Dalším podnikem, který má Šarapovová absolvovat, je kvalifikace na US Open od 21. srpna. Zda se ale dokáže aktuálně 149. hráčka světa na svou grandslamovou misi připravit, zůstává velkou otázkou.