VIDEO: Jmenuji se Robin! Haase setřel fanouška, duel s rozjetým Federerem po boji prohrál

- Filip Lefenda

Šestatřicetiletý Roger Federer nadále vítězí. Švýcarský fenomén v Montrealu nezaváhal ani s Holanďanem Robinem Haasem a zahraje si své pětačtyřicáté finále na turnaji kategorie Masters. Diváci se v ochozech centrálního dvorce bavili nejen kvalitním tenisem, ale i vtipnou příhodou, která se udála zkraje druhého setu.

Favorit vstoupil do utkání čistou hrou, v dalším gemu pak využil pátý brejkbol a vedl 2:0. Haase reagoval rovněž brejkem, jenže ani na druhý pokus servis neudržel, a tak jeho úsilí přišlo vniveč. Ve zbytku sady už oba hráči problémy na podání neměli, dějství proto vyústilo ve výsledek 6:3 pro Federera.

Dominance servírujících hráčů pokračovala i ve druhém setu. Za dvanáct her nebyl k vidění jediný brejkbol, a tak musel oba protivníky rozsoudit až tiebreak. V tom šel Švýcar do vedení 4:1, Haase ale dokázal otočit na 5:4 a malinko tak ještě pošimrat nervovou soustavu Federerových příznivců. Následně si však favorit uhrál oba servisy a bezprostředně poté zakončil střetnutí na příjmu.

Já jsem Robin!
Utkání okořenila vtipná glosa z třetí hry druhého setu. Haase měl na podání dva gemboly a chystal se podávat, když jeden z fanoušků zařval „come on, Roger“, tedy „pojď, Rogere“. Holanďan v tu chvíli prokázal smysl pro humor a reagoval slovy „My name´s Robin – Já jsem Robin!“ Centrální kurt po Haaseho vtipné poznámce propukl v bouřlivý smích.