Když technika stávkuje. Jestřábí oko pořádně zmátlo hráče i rozhodčího

- Jan Vojkůvka

Jestřábí oko patří k velkým pomocníkům hráčů na dvorci. Stále existují mnozí, kteří s ním příliš nesouhlasí, protestují proti jeho rozhodnutím, ale přesto ho využívají. Tato technika se zkrátka stala každodenní součástí tenisového dění. Někdy ale i ona zazlobí a dokáže pořádně zmást tenisty, rozhodčího a diváky.

Podobná situace se stala ve druhém kole turnaje Masters v Montrealu. V utkání mezi Rafaelem Nadalem a Bornou Čoričem si Chorvat za stavu 1:6, 1:4 a 40:40 vzal jestřábí oko po zahlášeném autu od čárového rozhodčího. Netrpělivé čekání ale nic neodhalilo!

Jestřábí oko totiž na obrazovce, která je přítomná na dvorci, neukázalo žádný dopad míčku. Situace rozesmála přítomné publikum a umpirový rozhodčí začal nejistě komunikovat s technickým zázemím.

Do vysílačky mu bylo oznámeno, že nelze dopad míčku zobrazit kvůli technickým problémům. Míček však byl vyhodnocen jako dobrý a aut neplatí. Nadal protestoval, naznačoval, o kolik dopadl míček do autu, ale nebylo mu to nic platné. Výměna se opakovala.

Kuriózní situace nakonec nic moc nezměnila, Nadal vyhrál 6:1, 6:2 a postoupil do osmifinále, ve kterém nestačil na domácího Denise Shapovalova.