VIDEO: Monfils opět bavil diváky, při mečbolu vytáhl úder za zády k síti

- Radek Štohl

Gaël Monfils znovu potěšil oko tenisového fanouška. Francouzský hráč na probíhajícím turnaji v Montrealu ukázal při vlastním mečbolu vynalézavost, když po fantastickém doběhnutí míče musel u sítě trochu improvizovat a zahrát tak netradiční úder, kterým překvapil mnoho přítomných diváků.

Už se to pomalu stává tradicí. Pokud sledujete utkání Gaëla Monfilse, tak si můžete být téměř jistí, že ze svého reportoráru vytáhne nečekanou kulišárnu. O tom se také přesvědčili fanoušci bílého sportu na podniku v Montrealu, kde se koná šestý Masters letošního roku.

Monfils se v prvním kole kanadského turnaje utkal se Steve Johnsonem, se kterým kterým prohrál úvodní sadu 2:6. Ve druhém setu se dařilo lépe Francouzovi, když ovládl tiebreak jednoznačně 7:1. Ve třetím dějství si připsal rychle dva brejky a také díky tomu si mohl za stavu 5:1 při podání soupeře vytvořit tři mečboly v řadě. Američan za tohoto jasného stavu zapodával do bekhendu soupeře, aby následně mohl předvést téměř perfektní zkrácení hry. Favorit utkání však neskutečným způsobem tento balónek doběhl a tak Johnson musel vrátit míček na druhou stranu pohotovým bekendem. Třicetiletý protihráč opětovně zabojoval a ačkoliv to nevypadalo příliš nadějně, dokázal znovu přehrát balónek přes pásku. 

Na zbytek této zajímavé rozehry se podívejte v příloženém videu. Můžeme akorát prozradit, že bývalý šestý tenista světa v této výměně uspěl a vybojoval tak postup do druhého kola, v tom svede interesantní souboj s Keiem Nišikorim.