NHL vs. ATP! Hokejové hvězdy vyzvaly Pospisila, Niemeyera a Haaseho

- Jan Havlovic

V sobotu odpoledne odstartovala v Montrealu kvalifikace na prestižní turnaj Masters. V druhém největším kanadském městě zároveň proběhlo exhibiční utkání mezi hokejisty NHL a tenisty reprezentující organizaci ATP. S hokejkou v ruce se činil především Vasek Pospisil, který slýchal chválu ze všech stran!

Exhibiční akce Rogers Cup Ball Hockey Challenge se zúčastnili tři zástupci světového tenisu – Vasek Pospisil, Frédéric Niemeyer a Robin Haase. Tenisté měli možnost si na betonovém plácku zahrát proti světovým esům hokejové NHL – Jonathanu Drouinovi, Antoine Rousselovi, Charlesu Hudonovi a dalším.

Svými výkony s hokejkou zaujal především Vasek Pospisil, který přítomným fanouškům ukázal, že to v ruce skutečně má. „Musím říct, že Vasek byl skvělý. Na hřišti opravdu dřel a byl jsem mile překvapen, že to do toho dával opravdu hodně,“ vysekl kanadskému tenistovi poklonu Francouz Antoine Roussel, útočník Dallas Stars.

Pospisil se o hokej zajímá a nejblíže jeho srdci jsou týmy Montrealu a Vancouveru. Sám tenista pocházející z Vernonu přiznal, že hokejku v ruce držel po dlouhé době. „Když jsem byl malý, hráli jsme hodně na ulici s mým bratrem. Od té doby jsem ale myslím nehrál,“ zavzpomínal sedmadvacetiletý hráč v rozhovoru pro oficiální stránky Rogers Cupu.

Montreálští fanoušci byli především zvědaví na útočníka Jonathana Drouina, který v létě přestoupil právě do tradičního kanadského týmu. „Jsem velkým tenisovým fanoušek a byl jsem velmi rád, když jsem se dozvěděl, že tady bude hrát Roger Federer,“ vyprávěl bývalý forvard Tampy Bay. „Když jsem byl malý, s tátou jsme jeho zápasy sledovali, a tak jsem velmi rád, že ho uvidím naživo. Pokusím se s ním i potkat,“ plánuje nová akvizice Canadiens.

Fanoušci měli také možnost vidět vůbec první trefu Jonathana Drouina v dresu čtyřiadvaceti násobných grandslamových šampionů, kterou rozhodl o vítězství týmu NHL v poměru 5:4.