VIDEO: Federer mánie v Montrealu! Na trénink švýcarské legendy se přišly podívat tisíce fanoušků

- Jan Havlovic

Tenisoví nadšenci si v přijdou v příštím týdnu na své! Rozbíhá se totiž Masters v Montrealu, kde se po dlouhých šesti letech představí také Roger Federer. Švýcarská tenisová legenda si v sobotu odpoledne v kanadské metropoli zatrénovala a tuto příležitost si nenechaly ujít tisíce fanoušků.

Roger Federer si dával na čas s finálním rozhodnutím, zdali se v Montrealu skutečně představí. Několik dní před startem kvalifikace však přišla z tábora aktuální světové trojky zpráva, která potěšila celý tenisový svět. „Jsem velmi šťastný, že se znovu vracím do tohoto města, protože jsem zde už nějaký ten rok nehrál,“ uvedl Švýcar pro oficiální webové stránky turnaje.

Hlavní tahák příštího týdne je tak jasný. Poprvé od roku 2009 totiž budou v pozici prvních dvou nasazených hráčů na Coupe Rogers Rafael Nadal a Roger Federer. Oba velikáni světového tenisu si v sobotu zatrénovali v areálu v Montrealu.

Obrovský zájem byl především o trénink Rogera Federera, na který dorazily na centrální dvorec tisíce fanoušků. Osminásobný wimbledonský vítěz trénoval v lehkém tempu a po dokončení tréninkové jednotky se ještě dlouhé minuty fotil a podepisoval svým příznivcům.

Federer má na Coupe Rogers skvělé vzpomínky! Turnaj, který se v pořadatelství střídá s Torontem, ovládl již dvakrát. Poslední účast osmnáctinásobného grandslamového šampiona v Montrealu se datuje do roku 2011, kdy vypadl v osmifinálovém souboji s Francouzem Tsongou.

V letošní sezóně má však Federer parádní formu a zatím prohrál jen dvakrát. Je dost pravděpodobné, že v Montrealu dojde ve finále na souboj Federer - Nadal, avšak uvidíme, jak se těmto dvěma borcům bude na kanadském betonu dařit.