Mexiko? Můj druhý domov, řekl Američan Querrey po titulu v Los Cabos

- Jan Havlovic

Pokaždé, když Sam Querrey vyrazil do Mexika, vracel se domů s trofejí. Americký tenista nejprve v březnu ovládl turnaj v Acapulcu a nyní se radoval z vítězství také v Los Cabos. Ve finálovém duelu si Querrey poradil s Australanem Kokkinakisem, kterého porazil po setech 6:3, 3:6, 6:2.

Mexiko, země Samu Querreymu zaslíbená. Američan se v letošní sezóně raduje už z druhého titulu v této zemi ve Střední Americe. „Jsem za to velmi rád. Na obou turnajích jsem hrál opravdu dobře a těším se, až se do Mexika opět vrátím,“ řekl na začátku tiskové konference tenista pocházející ze San Francisca. Reportér bleskově zareagoval a zeptal se Querreyho, zdali mu Mexiko pomáhá k lepším výkonům. „Je to můj druhý domov,“ překvapil svou odpovědí Američan.

Dle papírových předpokladů se měl Querrey v boji o titul střetnout s Tomášem Berdychem, avšak toho v semifinále zaskočil mladý Thanasi Kokkinakis, který se probojoval do svého prvního finále na okruhu ATP. „Bylo důležité se udržet ve hře. Hrát proti Thanasimu není vůbec jednoduché, má výborný forhend a jeho hra je nebezpečná, proto jsem rád, že jsem to zvládl,“ zhodnotil třísetovou finálovou bitvu americký tenista.

Querrey prožívá vynikající sezónu. Titul v Acapulcu, semifinále Wimbledonu a vítězství v Los Cabos. „V posledních měsících jsem předváděl svůj nejlepší tenis,“ přikyvuje Američan. „Pokud v tom budu pokračovat i ve zbytku roku, bude to má nejlepší sezóna na okruhu,“ uvažuje aktuálně 24. hráč světového žebříčku.

Za svůj výkon se rozhodně nemusí stydět ani Thanasi Kokkinakis, který odehrál svůj nejlepší turnaj na okruhu ATP. „Musím ve své hře ještě spoustu věcí doladit. I tak však dokáži hrát vyrovnané zápasy s nejlepšími hráči na světě,“ hlesl Australan po třísetové porážce.