ATP

Wawrinka před US Open vynechá turnaje Masters

- Radek Štohl

Necelý den po stvrzení účasti Rogera Federera na podniku v Montrealu přišel šestý letošní Masters o velké jméno. Kvůli zranění se následujících dvou turnajů "1000" nezúčastní Stan Wawrinka, kterého trápí problémy s kolenem. Tuto informaci zveřejnil samotný Švýcar na svém facebookovém profilu.

Kromě Novaka Djokoviče se tak na turnaji ve druhém největším kanadském městě nepředstaví také aktuálně čtvrtý tenista světového žebříčku. Loňský vítěz US Open měl problémy s kolenem již během letošní travnaté sezóny, kde ze si připsal dvě prohry ze dvou zápasů. Ta druhá přišla překvapivě ve Wimbledonu, v prvním kole nestačil ve čtyřech sadách na Daniila Medveděva.

Bývalý třetí hráč světa se snažil naplno uzdravit již na podnik v Montrealu, nakonec si dává ale ještě pauzu, aby byl připravený na poslední grandslam letošního roku, který začíná na konci srpna. 

„Po dlouhém zvažování a konzultacích s lékaři a mým týmem jsem se radši rozhodl vynechat Masters v Kanadě a v Cincinnati, ačkoliv jsem tvrdě pracoval na tom, abych se těchto podniků zúčastnil," stojí na oficiálním facebookovém profilu Stana Wawrinky.

„Cítím obrovské zklamání vůči všem fanouškům i sobě samotnému, že jsem musel toto rozhodnutí učinit. Potřebuji být však stoproceně připravený, než se znovu vrátím na kurty."

Absence dvaatřicetiletého tenisty na turnaji v Montrealu pochopitelně mrzí i turnajového ředitele zdejšího podniku. „Stan byl našemu turnaji pokaždé loajální a jsme samozřejmě velmi zklamaní, že ho tu letos neuvidíme," vyjádřil se k této skutečnosti Eugène Lapierre pro stránky couperogers.com. „Jedná se o jednoho z nejlepších hráčů světa a my mu přejeme, aby se rychle uzdravil a aby se mu ve zbytku sezóny dařilo."

Až na neúčast Djokoviče a Wawrinky by se ve startovním poli mělo z osmnácti hráčů objevit hned šestnáct, nově by měl být posledním nasazeným Američan John Isner.