VIDEO: Z Vltavy do Cortézova moře! Berdych si v Mexiku zahrál opět na plovoucím pontonu

- Jan Havlovic

Zapinkal si na Vltavě a nyní si může odškrtnout ze seznamu další místo! Tomáš Berdych si vyzkoušel, jaké je to hrát na plovoucím pontonu proti Samu Querreymu na Cortézovo moři v Mexiku. Oběma tenistů se nabídl pohled na "El Arco" – zlatý oblouk, symbol oblasti Los Cabos, kde v tomto týdnu proběhne turnaj ATP.

Vzpomínáte, jak si Tomáš Berdych s Rogerem Federer v polovině února pinkali na Vltavě s krásným výhledem na Pražský hrad? Obě světová tenisová esa si tehdy tuhle zkušenosti velmi pochvalovala. „S Tomášem jsme vtipkovali, že bychom tohle mohli dělat každý den, každý týden, každý rok,“ říkal tehdy rozesmátý Federer.

Jeho slovům přitakával i Berdych, který v té době ještě netušil, že o pět měsíců později si podobnou zkušenost dopřeje v prosluněném Mexiku!

Pořadatelé turnaje v Los Cabos se v letošním roce činí a chtějí, aby se tenisté cítili v jejich zemi skutečně jako doma. Čtveřici nadějných tenistů Fritz, Tiafoe, Kokkinakis a Escobedo dopřáli adrenalinový zážitek v podobě jízdy po písečných plážích na čtyřkolkách. Mladíci si tuhle zkušenost nemohli vynachválit. (více ZDE)

Dostalo se také na dvě hlavní hvězdy letošního ročníku turnaje v Los Cabos – Tomáše Berdycha a Sama Querreyho. Česko-americká dvojice dostala možnost si zapinkat na plovoucím pontonu s výhledem na křišťálově čisté Cortézovo moře a krásné útesy, které lemují písečné pláže.

„V Mexiku jsem úplně poprvé. Je to tady skutečně nádherné a už se těším na svůj středeční zápas,“ uvedla česká tenisová jednička pro oficiální web turnaje v Los Cabos.

Berdych zároveň uvedl, že být nasazenou jedničkou s sebou přináší také extra tlak na jeho osobu. Český tenista však chce jít zápas po zápasu. „Cítím se na kurtu velmi dobře a myslím, že tohle období je velmi dobrou kapitolou mé kariéry,“ uvedl semifinalista letošního Wimbledonu, kterého čeká na úvod Australan Santillan.

Kdo ví, třeba právě příjemné zážitky z mexické pláže dopomohou Berdychovi k zisku čtrnáctého titulu v kariéře...