Tenisový bavič míří do Prahy! V týmu Světa se představí Jack Sock

- Jan Havlovic

Do Prahy míří tenisový showman i smrtelný servisman! Pořadatelé dnes krátce po poledni oznámili, že v týmu Světa vedeným Johnem McEnroem se představí Američan Jack Sock, aktuálně devatenáctý hráč světového žebříčku. „Je mi velkou ctí být součástí Laver Cupu,“ uvedl nový člen týmu Světa.

Tenisoví fanoušci se mají v září v rámci Laver Cupu na co těšit! Do hlavního města České republiky totiž přijede velký tenisový showman i gentleman v jedné osobě. Američan Jack Sock je známý pro své vtipné výstřelky, kterými baví příznivce bílého sportu po celém světě. Po jednom ze zápasů na turnaji ve švédském Stockholmu například přišel do mix-zóny a zahrál si krátce na novináře. 

Americký tenista doplnil ve výběru svého krajana Johna Isnera a Kanaďana Milose Raonice. Devatenáctý hráč světového žebříčku se může v letošním roce pochlubit tituly z turnajů v Aucklandu a Delray Beach, díky čemuž vystoupal na začátku kalendářního roku na pozici světové čtrnáctky, což je prozatím jeho kariérní maximum.

Americký tenista má rád týmové soutěže a je v nich také úspěšný. Důkazem budiž jeho výkony na olympijských hrách v Rio de Janeiru v roce 2016, kde získal jako jediný tenista dvě medaile. Ve čtyřhře získal bronz po boku svého krajana Steva Johnsona a ve smíšené čtyřhře se radoval společně s Bethanie Mattekovou-Sandsovou ze zisku zlatých medailí.

„Nejpamátnější momenty své kariéry mám spojené právě s týmovými soutěžemi,“ přitakává Sock. „Proto je mi velkou ctí být součástí Laver Cup,“ pokračuje světová devatenáctka.

Na Jacka Socka čekají velké výzvy v podobě soubojů s Rogereme Federerem a Rafaelem Nadalem. Amerického tenisu však povzbuzuje síla svých nových spoluhráčů. „Když hrajete proti takovým legendám, jako jsou Roger a Rafa, jsou Milos a John ideálními hráči, které chcete mít na své straně,“ je přesvědčený tenista pocházející z Nebrasky.

Podobně nadšený je ze svého nového člena týmu také kapitán John McEnroe. „Jack Sock má nejen silné podání, ale také dovede týmu dodat velkou energii,“ uvedla na adresu Socka bývalá světová jednička a sedminásobný grandslamový vítěz.

„Fanoušci v Praze budou jeho hru milovat a tým Evropy jistě ví, jakým nebezpečím pro ně bude jak ve dvouhře, tak ve čtyřhře,“ upozorňuje McEnroe své soupeře na přednosti amerického tenisty.

Laver Cup se uskuteční v pražské O2 aréně od 22. do 24. Září 2017. Účast v týmu Evropy již dříve potvrdili Roger Federer, Rafael Nadal, Dominic Thiem a Tomáš Berdych.